Tydliga texter – snabba skrivtips och språkråd

tydligatexter

Skriver du i ditt arbete? Är du intresserad av språk men har inte tid att plöja tjocka akademiska luntor? I boken Tydliga texter får du praktiska tips som du kan börja använda omedelbart, oavsett om du skriver webbtext, rapporter eller e-post.

Tydliga texter innehåller en mängd konkreta exempel och övningar som gör att du omedelbart kan använda dina nya kunskaper. Du lär dig allt från hur du kan strukturera din text för att den ska fungera till hur du undviker irriterande språkfel.

Tydliga texter kom ut 2008. Du kan till exempel köpa boken hos Adlibris eller Bokus.

Röster om boken

Här kan du läsa vad några har sagt om boken:

”Jenny Forsberg svarar både på de vanligaste frågorna och ger samtidigt smarta tips till finlir […] Rak på sak utan onödigt krångel […] Dessutom lockar dråpliga exempel till skratt. Boken innehåller också intelligenta observationer om engelskans inflytande på svenskan, regler för länkande och bloggande samt tips till lätt Word-användning.”

Språktidningen, oktober 2008

”En behändig och trevlig bok för alla som skriver texter på svenska.  […] en praktiskt indiktad översikt av de vanligaste klarspråksprinciperna. […] en fungerande sammanställning av det mesta som en ovan men varför inte också en mera van skribent kan ha hjälp av i sitt skrivande. ”

Språkbruk, nr 4 2008

”Språkkonsulten Jenny Forsbergs specialitet är att lära folk hur de skriver så att budskapet går fram. Först ska man göra klart för sig vad man vill ha sagt, sedan ska man stryka resten. (Jag överdriver. Men inte mycket.) […] Den innehåller både handfasta råd om hur man strukturerar texten och gammal hederlig språkriktighet. Jag gillar särskilt avsnittet ’Vi blir dummare på engelska’.”

Computer Swedens språkbrev Språksamt, oktober 2008

”Perfekt att ha som uppslagsbok – kompakt, lättläst och tydligt strukturerad.”

Campus Ekonomi, december 2008

”Jenny Forsberg har skrivit en liten pärla för alla er som inte är bästa vän med Språkrådets ”Svenska skrivregler”. Forsberg skriver om basal kunskap för att skriva bra texter utifrån ett språkligt perspektiv. Det kanske låter torrt, trist och tråkigt. Det är precis tvärtom.”

Fackboksbloggen De libris, maj 2013

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This