Vad sjutton gör jag med all squash?

Har du också odlat så mycket squash att du inte vet vad du ska göra med allt? Självklart vill vi ta hand om allt vi odlar. Så vad gör vi när vi redan har ätit så mycket squash att det sprutar ur öronen? När vännerna tackar nej till att komma över på fika för att de vet att du kommer att tvinga på dem ytterligare en kasse squash, fast de har inte hunnit göra av med den förra än?

Squash och zucchini – två namn på samma sak – är en grönsak som vi odlare lätt får mycket av. En enda planta ger massor av skörd. Samtidigt kan vi aldrig räkna med att varje litet frö klarar sig hela vägen till fullvuxen planta. Därför odlar åtminstone jag några extra. Och så står jag där med många squashplantor och ett överflöd av skörd. Då gäller det att veta vad man ska göra med all squash.

För dig som känner igen dig i det här har jag tagit fram en kostnadsfri guide med inspiration och idéer om vad du kan göra med squashen.

Guiden passar förstås också för dig som har lite mindre skörd – och för dig som bara råkar ha en squash i kylen som du inte vet vad du ska göra med.

Det här får du i guiden:

  • mina tre favoriträtter att laga med squash – inklusive recept
  • mina bästa tips på hur du kan lagra squashen så att du kan använda den under hela året
  • en lista med över 20 förslag på olika rätter som du kan laga av squash.

Ladda ner den kostnadsfria guiden genom att klicka på bilden.

Liggande bild med grön bakgrund. Till vänster en bild på Jenny som sitter i skräddarställning framför ett rött hus och håller i två gigantiska squash ovanför axlarna som om de vore hantlar och som om hon gjorde axelpress på gymmet. Hon har även flera stora squash framför sig i knät. Till höger står det Vad sjutton gör jag med all squash? Det är namnet på guiden.

Pin It on Pinterest

Share This