Ett fritt liv medlemsprogram

Få hjälp att vända klimatskav till odlarglädje
i en digital gemenskap där du aldrig behöver känna dig ensam.

En gemenskap för dig som vill mer

Medlemsprogrammet Ett fritt liv passar dig som vill

🌻ha tid att odla dina grönsaker och omvandla skörden till god och näringsrik mat

🌻hitta balansen mellan tid och pengar genom att leva nerväxlat, skapa passiva inkomster och kanske driva företag

🌻leva ett liv bortom ekorrhjulet

🌻hinna mer än att jobba, sova och kanske slötitta på en serie i soffan

🌻ha ork att ta hand om det du äger i stället för att konsumera nytt

🌻ha tid för det som är viktigt.

Längtar du efter ett fritt liv? Då har du kommit rätt. Skriv upp dig på väntelistan för medlemsprogrammet Ett fritt liv.

Känner du dig också konstig ibland?

Anpassar du dig till samhällets normer mer än du vill, för att du inte känner så många likasinnade som du kan vara konstig tillsammans med?

Medlemsprogrammet Ett fritt liv är en digital gemenskap där du får hjälp att odla mat, skapa passiva inkomster och växla ner. Där du får vara precis som du är. Och där du aldrig behöver känna dig ensam.

Fyra byggstenar för ett fritt liv

Vad som är ett fritt liv varierar förstås från person till person. I medlemsprogrammet får du stöd i att bygga upp ett fritt liv genom att

💚 odla och självhushålla

💙 skapa passiva inkomster

💜 växla ner och leva på mindre

🧡 driva företag.

Fundera gärna på hur det ser ut hos dig idag. Är du på gång med alla fyra byggstenarna eller är det någon som saknas?

💚 Odla och självhushålla

Är du igång och odlar? Har du skapat tillräckligt med odlingsyta? Vet du när på säsongen det är dags att så olika grödor? Tänker du som en självhushållare, till exempel äter de grönsaker som du skulle äta den här säsongen om du var självhushållare – oavsett om du köper dem eller faktiskt odlar själv?

💙 Skapa
passiva inkomster

Har du några passiva inkomster på plats idag? Skulle du vilja skapa flera – eller är det dags att komma igång med din första? Har du koll på vad det finns för olika passiva inkomster och har funderat på någon som skulle passa dig?

💜 Växla ner

Har du koll på dina utgifter idag? Fattar du medvetna beslut om utgifter du vill prioritera och vilka du vill minska eller få bort? Är det dags att sluta oroa dig för pengar?

🧡 Driva företag

Har du ett företag idag? Eller är du sugen på att starta? Vill du köra eget så att du kan styra över din egen tid? Eller är du anställd men vill ta lärdom av företagartänket för att skapa passiva inkomster?

Att leva ett fritt liv är en process – kom med och få stöd på vägen

En del bara gör. De odlar och driver företag och har koll på sin ekonomi och sina investeringar. Dessutom har de vänner eller grannar som redan är självhushållare och som de kan fråga om allt.

Men vi är också många som behöver stöd längs vägen. För de flesta av oss är det en process att leva ett fritt liv – det är inget vi bara vaknar upp en dag och har uppnått. Några av oss har svårt att komma igång att odla, andra vet inte hur de ska ta hand om skörden. Någon tycker att det känns svårt att investera. Andra vet inte hur de ska skapa passiva inkomster – vilka passiva inkomster finns och vad skulle passa mig?

Många av oss tycker att det är svårt att hitta tiden – till odlingen, till att skapa de där passiva inkomsterna eller till att sätta upp en budget. Andra vet inte hur de ska göra för att undvika onödiga utgifter.

Vem är Jenny?

Jenny står i trädgården bland solrosor och majs, med en stor solrosblomma bredvid sig. I bakgurnden syns ett växthus och taket på en röd bod.

Hej! Jenny Forsberg här – det är jag som står bakom medlemsprogrammet Ett fritt liv. År 2019 flyttade jag ut på landet och började odla mina egna grönsaker. Sedan dess bor jag i Ärla, som ligger i Eskilstuna kommun. Ursprungligen kommer jag från Stockholmsförorten Täby. Som soloföretagare kan jag jobba var som helst där det finns internet, och eftersom jag är barnfri kunde jag flytta vart jag ville.

Jag varvar min tid mellan att sitta inne vid datorn och att vara ute och odla och samla mat. Målet är att mitt hushåll på två vuxna ska vara i princip självförsörjande på grönsaker året runt.

Jag är soloföretagare sedan 2002 i mitt företag Klartext. I grunden är jag examinerad språkkonsult i svenska, vilket innebär att jag hjälper företag och myndigheter att göra texter begripliga. Vid sidan av det jobbar jag med att skapa olika passiva intäktskällor, till exempel onlinekurser, och jag har även skrivit flera böcker. Våren 2023 startade jag medlemsprogrammet Ett fritt liv.

Det här ingår

Det här får du i medlemsprogrammet:

🌻Få praktiska kunskaper

Varje månad får du kursmaterial på månadens tema. Du får praktiska tips, filmer, kom-igång-guider och instruktioner om hur du odlar för självförsörjning, skapar passiva inkomster, växlar ner för att leva på mindre och driver ett hållbart företag. Materialet är pedagogiskt och konkret, så att du kan gå vidare i din process mott ett fritt liv på en gång.

🌻Få hjälp där du är

Vi är alla på väg mot ett fritt liv, men vi är inte alla på samma ställe i processen. I medlemsprogrammet kan du få hjälp just där du är. Du får svar på just dina frågor. Du får stöd i ditt nästa steg i processen. En fördel med att vara med i ett medlemsprogram är långsiktigheten. Du har inte samma frågor idag som du har om ett år, men du kommer att kunna få svar på dina frågor både idag och om ett år. När du är med i medlemsprogrammet får du dessutom regelbundna sparkar i baken som hjälp att ta ditt nästa steg.

🌻Träffa likasinnade

Vi ses på zoom ungefär två gånger i månaden, och där blir du en viktig del i gemenskapen i en grupp med likasinnade som också är i processen att leva ett fritt liv. Vi har också ett privat forum enbart för medlemmarna, där du kan fråga och hänga med de andra och få mer tips och inspiration om att skapa ett fritt liv.

🌻Ta del av de andras klokskap

Vi är ett gäng smarta människor på väg mot ett fritt liv. Ofta funderar vi på samma saker. Ibland dyker det upp något nytt, som ger upphov till ytterligare nya idéer. På våra träffar finns det chans att utbyta idéer och ta del av varandras klokskap.

🌻Få svar på dina frågor

I medlemsprogrammet kan du ställa alla frågor du har på din väg mot ett fritt liv. Du kan skicka en fråga till mig så svarar jag i medlemsportalen. Du kan också ställa din fråga på någon av de digitala träffarna.

Det finns stora möjligheter för dig att vara med och påverka vad som händer i medlemsprogrammet. Som medlem är du varmt välkommen att vara med och tycka till och komma med önskemål om vad just du behöver.

Häng på så vänder vi klimatskav till odlarglädje

För mig ger det en djup känsla av mening att kunna odla min egen mat. Det är också mitt bästa sätt att dämpa min klimatångest.

Nu vill jag hjälpa även dig att vända klimatskav till odlarglädje. Skriv upp dig på väntelistan så är du med bland dem som får veta först när anmälan är öppen till medlemsprogrammet.

Så här säger några av medlemmarna

”Stämningen på träffarna är nog det allra bästa. Att det känns så välkomnande och att man kan vara på vilken nivå som helst men att alla får någonting med sig. Jag känner att det är helt okej att ställa dumma frågor. Det är en skön och avslappnad stämning och ingen som sitter på höga hästar och kan allt. Alla är öppna och generösa med sina erfarenheter. Det känns jättebra.

Jag gillar att medlemsprogrammet handlar om alla de fyra byggstenarna. Du kan inte bara leva på odling för självhushåll, utan du behöver ha inkomster också. I min familj är det bara jag som odlar grönsaker och har företag, så det kan kännas lite ensamt ibland. Därför betyder det mycket för mig att ha en gemenskap online. Det känns faktiskt lite som en familj på våra träffar.”
/Anna

”Det kändes som att hitta hem när jag gick med i Jennys medlemsprogram. Att få dela sina drömmar med trevliga likasinnade och dessutom lära sig en massa på kuppen. Kan det bli bättre?”
/Miriam

”Jag vill uppmana dig som står och stampar och inte riktigt vet vad du vill: kom med i gemenskapen i Ett fritt liv och du får ett lugn och ett nytt fokus. Jenny leder oss och finns där och både stöttar, inspirerar och utmanar och vi har roligt tillsammans, häng med vettja!!”
/Ellinor K. GörDetNU

”Som medlem i medlemsprogrammet Ett fritt liv har jag fått pepp att komma igång att odla lite grönsaker och annat. Att träffa de andra medlemmarna på våra onlineträffar är både roligt, inspirerande och lärorikt.

Mitt mål, förutom att odla mer, är att öka mina passiva inkomster och jag har genom medlemskapet blivit peppad att ta tag i det och jag har fått igång en självgående kurs och fler är på gång.”

/Efwa

Pin It on Pinterest

Share This