Så här hanteras dina personuppgifter

Jag, Jenny Forsberg, och mitt företag Klartext följer dataskyddsförordningen GDPR för att lagra personuppgifter. För att vi ska kunna kommunicera med varandra behöver jag veta vad du heter, vad du har för mejladress och eventuellt var du arbetar och vad du har för telefonnummer. På den här sidan kan du läsa mer om hur jag hanterar de här och andra personuppgifter. Mejla mig på jenny@iklartext.se om du har några frågor.

Vilka personuppgifter samlar Jenny in?

Jag samlar in din mejladress om du fyller i den i formuläret för att vara med på mejllistan för Ett fritt liv – eller om du fyller i mejladressen för att ladda ner en guide, checklista eller liknande. Eventuellt kan du även fylla i uppgifter om namn och organisation. Då samlar jag även in dessa uppgifter. När du får ett nyhetsbrev om Ett fritt liv samlas det även in statistik för när du öppnar brevet och vilka länkar du klickar på i brevet.

Jag har ett kontaktformulär, där jag samlar in ditt namn och din mejladress. Jag kan även få dina personuppgifter på andra sätt. Om du mejlar till mig så får jag din mejladress och andra personuppgifter som du skriver i mejlet. Det kan till exempel handla om namn, adress, mejladress, telefonnummer, titel och organisation.

Om du går någon av mina onlinekurser så samlar jag in dina personuppgifter i form av namn, mejladress, organisation, land och momsnummer i och med att du fyller i dem när du registrerar dig på kursen.

När du använder den här webbplatsen kan det ske en automatisk insamling av personuppgifter som ip-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, geografisk information, operativsystem, plattform och skärmupplösning. Det sker för att statistikprogram och annonsprogram ska fungera.

Vad gör Jenny med personuppgifterna?

Jag använder bara dina personuppgifter för att du ska kunna anlita mig och använda mina tjänster. Om du går någon av mina onlinekurser eller är med i ett medlemskap hos mig använder jag dina personuppgifter, till exempel ditt namn, din mejladress och kanske ditt telefonnummer, för att kontakta dig. När du fyller i dina uppgifter i formuläret för att vara med på mejllistan använder jag dina uppgifter för att skicka dig nyhetsbrevet, och även information och erbjudanden från mig. För att kunna mejla dig även framöver lagrar jag dina personuppgifter.

Sprider Jenny personuppgifterna till någon annan?

Jag sprider aldrig dina personuppgifter till någon tredje part utan att du har gett din tillåtelse till det. Däremot kan jag behöva lämna dina personuppgifter till leverantörer, teammedlemmar och underleverantörer för att jag ska kunna driva min verksamhet.

Hur länge sparar Jenny dina personuppgifter?

Jag sparar dina personuppgifter så länge som jag behöver för att kunna göra det som var anledningen till att jag samlade in uppgifterna, eller så länge det krävs enligt lag, till exempel redovisningslagen. När du har anmält dig som prenumerant på en mejllista finns dina personuppgifter lagrade i min adresslista så länge du inte avregistrerar dig.

Hur kan du påverka hur dina personuppgifter behandlas?

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från mejllistan. I slutet av varje mejl som du får till din mejladress finns en länk som du kan använda för att sluta prenumerera. Du kan även kontakta mig på jenny@iklartext.se och be mig att ta bort dig från listan. När du avregistrerar dig tar jag bort dina personuppgifter ur min lista och behandlar dem inte mer.

Du har rätt att

  • veta vilka personuppgifter jag behandlar och varför – det står på den här sidan
  • få tillgång till de uppgifter som jag har om dig
  • korrigera dina uppgifter om de är felaktiga
  • invända mot att få direktreklam
  • klaga till Datainspektionen om du tycker att jag hanterar dina personuppgifter på fel sätt.

Så länge det inte strider mot några lagar har du också rätt att

  • begränsa hur jag använder dina uppgifter
  • invända om jag behandlar dina uppgifter utan att du har samtyckt till det
  • begära att jag raderar uppgifter som du tidigare har samtyckt till att jag använder.

Vilken är Klartexts lagliga grund för att behandla dina personuppgifter?

Den lagliga grund som Jenny Forsberg och Klartext har för att behandla dina personuppgifter är samtycke eller intresseavvägning. Samtycke används när du fyller i ett formulär och sedan kryssar i att du samtycker till att jag behandlar dina personuppgifter på det sätt som jag beskriver här. Intresseavvägning är när jag behöver behandla dina uppgifter för att kunna driva företagets verksamhet.

/Jenny Forsberg, Klartext

Pin It on Pinterest

Share This