Om bloggen

Välkommen till Jennys författarblogg! På den här sidan får du veta mer om vad du kan förvänta dig om du läser den här bloggen. 

Läs och diskutera om skrivande och kreativitet

Här på bloggen diskuterar jag kreativitet i allmänhet och skrivande i synnerhet, ofta blir jag inspirerad av något jag hör, ser eller läser och skriver något om det. Eftersom jag själv oftast har en bok på gång delar jag också med mig av våndor och framsteg i min egen skrivprocess.

Hjälp Jenny att bli en bättre författare

Ibland behöver jag din hjälp. Till exempel när jag behövde redaktör, korrekturläsare och omslagsformgivare till Akrobaten och letade efter personer som ville byta tjänster med mig. Eller när jag ville ha konstruktiv kritik på mitt första förslag till baksidestext för Akrobaten.

Jag är alltid ute efter att förbättra skrivprocessen, så jag ställer gärna frågor till dig som läsare om hur du arbetar. Vid ett tillfälle funderade jag till exempel över om jag ska läsa manuset högt när jag redigerar – och med hjälp av återkoppling från er läsare kom jag fram till att det gav mig mycket att göra så med dialogerna.

Få veta hur det går för Jennys böcker

Det här vore ju inte en författarblogg om jag inte berättade hur det går för mina böcker. När jag syns i pressen med böckerna brukar jag berätta det. Du får också läsa om vad jag gör för att marknadsföra mina böcker, till exempel när jag var på bloggturné med Den snälla företagaren.

Få tips om andra författares böcker

Då och då tipsar jag även om andras böcker. Ofta är det någon jag känner som precis har släppt en bok som jag gillar. Men det kan förstås också vara någon annan bok som jag har fastnat extra hårt i eller som väcker tankar som jag vill spinna vidare på. Ibland får du rapporter från en releasefest eller ett skriv- eller författarmingel. Och så rapporterar jag från bokmässan förstås.

Läs om att tillbringa vintern i värmen

På vintern vill jag helst inte vara i Sverige. De senaste vintrarna har jag varit på kanarieön La Gomera i sex, sju veckor på vintern. Där är klimatet ljummet, havet blått, bergen hisnande vackra och naturen grön i januari. Tidigare skrev jag resdagbok här på bloggen; det kan se ut så här. Jag skrev också mer generellt om att tillbringa vintern i värmen och i avsikt att inspirera dig som också vill fly Sverige på vintern. Så småningom kom jag på att jag ville ha en separat blogg om det här, så numera skriver jag om mina vistelser på La Gomera på Gomerabloggen. När jag blir stor ska jag köpa en lägenhet i Valle Gran Rey på La Gomera och vara där i flera månader om vintrarna.

Läs om (snällt) företagande

Jag är inte bara författare, jag är företagare också. Företagande är ett av mina favoritämnen att prata om, och ibland slinker det in ett företagarrelaterat inlägg på bloggen – kanske handlar det om snällt företagande, eller som det här om att jobba effektivt.

Välkommen till Jennys författarblogg

Jag hoppas att vi ska trivas ihop här på Jennys författarblogg. Och du: jag blir glad om du lämnar en kommentar till mina inlägg :-)

//Jenny Forsberg

2 reaktion på “Om bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *