Den snälla företagaren – praktiska affärstips för småföretagare

densnallaforetagaren

Den snälla företagaren finns tyvärr inte i handeln längre.

I samband med affärer pratar man ofta om att konkurrera, att slåss på marknaden, att vara störst och starkast. Men vad händer om vi tänker tvärtom? Om konkurrenterna istället är kolleger? Om kunderna är medmänniskor som har ett problem som du kan lösa?

Den snälla företagaren handlar om hur du blir framgångsrik inte trots att utan för att du är snäll mot kunder, nätverk, kolleger och konkurrenter. Den handlar också om att vara snäll mot dig själv. Att vara snäll betyder inte att vara mesig eller låta sig bli överkörd. Det finns ingen motsättning mellan att vara snäll och att vara bra på affärer.

Den snälla företagaren är en handbok för dig som vill att både affärerna och hälsan ska blomstra. Den vänder sig främst till tjänsteföretagare som driver små företag, men även andra typer av företagare – och definitivt du som funderar på att starta eget – har nytta av den. Det är en praktisk bok med många konkreta exempel och övningar som hjälper dig att bli en snällare och därmed mer framgångsrik företagare redan idag.

Röster om Den snälla företagaren

Den snälla företagaren blev omskriven i ett antal medier, bland annat den här artikeln i Svenska Dagbladet.

Så här lät det i BTJ:s recension av boken 2011:

Det finns många böcker inom genren handbok för småföretagare, men denna utmärker sig positivt genom struktur och detaljrikedom. Texten flyter lätt, språket är korrekt och tonen är personlig på ett intressant sätt.

/BTJ, lektör Lena Löfgren Bjerner

Så här sa Esbri, Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning:

Forsberg ger konkreta tips på hur du som småföretagare kan hitta nya kunder, använda din tid rätt, planera för framtiden, sätta upp en säljplan samt prioritera ditt eget välmående och dig själv i de val du gör.

Dessutom var jag ute på en bloggturné våren 2011.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This