Den snälla företagaren – onlinekurs för dig med eget företag

Har du ett eget företag – eller funderar du på att starta eget? Vill du lära dig att sälja och marknadsföra på ett framgångsrikt sätt? Tycker du att det är svårt att ta betalt? Vill du bli bättre på att planera och strukturera?

Onlinekursen Den snälla företagaren passar dig som är tjänsteföretagare med ett litet företag – antingen ett soloföretag eller med några få anställda. Kursen passar också bra för dig som är på gång att starta eget.

Få praktiska verktyg för att sälja, marknadsföra och nätverka

När du har gått igenom kursen har du verktyg för att

  • sälja och marknadsföra ditt företag – utan att känna dig som en krängare
  • ta betalt för dina tjänster på det sätt som passar ditt företag
  • nätverka på ett snällt och strukturerat sättskapa balans mellan arbete och fritid
  • dokumentera och analysera företagets verksamhet
  • sätta upp mål för dig och ditt företag – och nå målen.

Du kommer också att lära dig hur du får just de kunder du vill ha, hur du tar hand om dig själv så att du orkar driva företag under lång tid och hur du kan hantera kunder som helst vill att du levererar igår.

Jenny Forsberg leder onlinekursen Den snälla företagaren

Kursen leds av mig, Jenny Forsberg, som har soloföretaget Klartext sedan 2002. I den här filmen på en minut berättar jag mer om kursen:

Företagarkurs med teori och praktiska övningar

Den snälla företagaren är en webbaserad kurs där du får

  • teori i form av text
  • korta föreläsningsfilmer
  • praktiska övningar till alla avsnitt.

Kursen ges helt via webben. Du startar när du vill och jobbar i ditt eget tempo. Du har sex månader på dig att göra klart kursen. Du jobbar helt på egen hand utan återkoppling. Kursen innehåller massor av övningar där du omedelbart får praktisera dina nya kunskaper i din verksamhet.

Kurs med tio avsnitt för dig med eget företag

Kursen består av tio fullmatade avsnitt:

Du bestämmer

Hitta ditt sätt att driva företag, slipa på ditt personliga varumärke och lär dig följa dina värderingar.

Den snälla nätverkaren

Lär dig hur du får uppdrag genom att nätverka, hur du kan vara snäll mot kolleger och konkurrenter och hur det blir en framgångsfaktor i ditt företag att du både hjälper andra och själv tar hjälp av andra.

Den snälla säljaren

Hur kan du sälja mer genom att vara en snällare säljare? I det här avsnittet får du lära dig en metod för det.

Den snälla marknadsföraren

Lär dig anpassa företagets marknadsföring efter målgruppen, få tips på nya sätt att marknadsföra ditt företag och börja jobba med sökoptimering så att kunderna hittar företagets webbplats när de googlar

Den snälla kunden

Lär dig hitta rätt kunder för ditt företag – och välja bort kunder som inte är snälla. Få tips om hur du kan behålla dina nuvarande kunder och hur du kan hantera om någon kund skulle vara missnöjd.

Tid och pengar

Lär dig vara rädd om din tid. Få tips om hur du kan hantera kunder som vill att du jobbar övertid och helst levererar igår. Räkna ut hur mycket tid du (och dina eventuella kolleger) behöver debitera varje vecka – och hur mycket du ska ta betalt.

Ta dig igenom svackor

Gör en plan för hur ditt företag ska klara sig ekonomiskt i en svacka och hur du kan utnyttja tiden på bästa sätt under svackan.

Nå dina mål

Lär sig sätta upp mål, visualisera dina mål och hitta det som kan hindra dig från att nå dina mål.

Dokumentera det du gör

Lär dig jobba med checklistor och attgöralistor och att prioritera dina arbetsuppgifter. Få tips på hur du kan jobba med kundregister och hur du lagrar dokument – både fysiska och digitala.

Var snäll mot dig själv

Jobba med dina tankar, dina handlingar och din kropp för att må bra och vara i balans – så att du orkar driva ditt företag i många år till.

Är Den snälla företagaren en starta eget-kurs?

Den snälla företagaren är inte en kurs för dig som vill ha hjälp med det praktiska i startfasen, som att registrera företaget, ansöka om F-skatt och börja bokföra. Men om du kompletterar med att ta hjälp med det praktiska någon annanstans (eller gör det på egen hand) passar kursen bra att gå i samband med att du startar ett företag. Kursen fokuserar på att driva företaget framåt på ett framgångsrikt sätt.

Vad kostar kursen?

Priset för onlinekursen Den snälla företagaren är 1 990 kronor plus moms (2 487,50 kronor med moms).

Anmäl dig idag

Välkommen att anmäla dig till företagarkursen genom att klicka på anmälningsknappen: