Den snälla företagaren – skapa ett framgångsrikt företag

Har du ett eget företag – eller funderar du på att starta eget? Vill du lära dig att sälja och marknadsföra så att affärerna blomstrar? Vill du bli bättre på att ta betalt? Är det dags att hitta just ditt sätt att sälja och få in kunder till företaget?

I den här filmen på en minut berättar kursledaren Jenny Forsberg om kursen:

Onlinekursen Den snälla företagaren passar dig som

 • är soloföretagare eller har några få anställda
 • är kunskapsföretagare eller någon annan tjänsteföretagare
 • inte har ett företag idag men är på gång att starta eget
 • har några få eller inga kunder och inte vet hur du ska få fler
 • har kunder men upplever att du inte riktigt hittar rätt kunder för dig och ditt företag
 • inte vet hur du ska tänka om tid och pengar – hur mycket pengar behöver du få in egentligen?
 • inte har hittat ditt sätt att driva företag
 • tycker att det är svårt att hantera svackor i företaget.

Få praktiska verktyg för att sälja, marknadsföra och nätverka

När du har gått igenom kursen har du verktyg för att

 • sälja och marknadsföra ditt företag – utan att känna dig som en krängare
 • ta betalt för dina tjänster på det sätt som passar ditt företag
 • nätverka på ett snällt och strukturerat sätt
 • dokumentera och analysera företagets verksamhet
 • sätta upp mål för dig och ditt företag – och nå målen.

Du kommer också att lära dig hur du får just de kunder du vill ha, hur du tar hand om dig själv så att du orkar driva företag under lång tid och hur du kan hantera kunder som helst vill att du levererar igår.

Företagarkurs med teori och praktiska övningar

Den snälla företagaren är en webbaserad kurs där du får

 • teori i form av text
 • korta föreläsningsfilmer
 • praktiska övningar till alla avsnitt.

Kursen ges helt via webben. Du startar när du vill och jobbar i ditt eget tempo. Du har sex månader på dig att göra klart kursen. Du jobbar helt på egen hand utan återkoppling. Kursen innehåller massor av övningar där du omedelbart får praktisera dina nya kunskaper i din verksamhet.

Kurs med tio avsnitt för dig med eget företag

Kursen består av tio fullmatade avsnitt:

 1. Du bestämmer. Hitta ditt sätt att driva företag, slipa på ditt personliga varumärke och lär dig följa dina värderingar.
 2. Den snälla nätverkaren. Lär dig hur du får uppdrag genom att nätverka, hur du kan vara snäll mot kolleger och konkurrenter och hur det blir en framgångsfaktor i ditt företag att du både hjälper andra och själv tar hjälp av andra.
 3. Den snälla säljaren. Hur kan du sälja mer genom att vara en snällare säljare? I det här avsnittet får du lära dig en metod för det.
 4. Den snälla marknadsföraren. Lär dig anpassa företagets marknadsföring efter målgruppen, få tips på nya sätt att marknadsföra ditt företag och börja jobba med sökoptimering så att kunderna hittar företagets webbplats när de googlar.
 5. Den snälla kunden. Lär dig hitta rätt kunder för ditt företag – och välja bort kunder som inte är snälla. Få tips om hur du kan behålla dina nuvarande kunder och hur du kan hantera om någon kund skulle vara missnöjd.
 6. Tid och pengar. Lär dig vara rädd om din tid. Få tips om hur du kan hantera kunder som vill att du jobbar övertid och helst levererar igår. Räkna ut hur mycket tid du (och dina eventuella kolleger) behöver debitera varje vecka – och hur mycket du ska ta betalt.
 7. Ta dig igenom svackor. Gör en plan för hur ditt företag ska klara sig ekonomiskt i en svacka och hur du kan utnyttja tiden på bästa sätt under svackan.
 8. Nå dina mål. Lär sig sätta upp mål, visualisera dina mål och hitta det som kan hindra dig från att nå dina mål.
 9. Dokumentera det du gör. Lär dig jobba med checklistor och attgöralistor och att prioritera dina arbetsuppgifter. Få tips på hur du kan jobba med kundregister och hur du lagrar dokument – både fysiska och digitala.
 10. Var snäll mot dig själv. Jobba med dina tankar, dina handlingar och din kropp för att må bra och vara i balans – så att du orkar driva ditt företag i många år till.

När du har gått kursen

Låt oss spola fram tiden till när du har klar med kursen. Då kommer du att ha det så här:

☀️Du är stolt över det du säljer och vet att ditt erbjudande kommer att hjälpa dina kunder.

☀️Du vet hur du kan hitta nya kunder och sälja till dem.

☀️Du gör aktiva val för att välja snälla kunder, som gör att du trivs som företagare och kan ge stort värde till dina kunder.

☀️Du vet hur mycket pengar ditt företag behöver få in och hur mycket du behöver ta betalt.

☀️Du har satt upp mål att jobba mot och du vet vilka steg du behöver ta för att komma dit.

☀️Du är snäll mot dina kunder, dina eventuella medarbetare och företagets samarbetspartners. Du är också snäll mot dig själv och ditt företag – så att du kan fortsätta att må bra, tjäna pengar och driva ett framgångsrikt företag i så många år du vill.

Vem är Jenny?

Hej! Jenny Forsberg här – det är jag som håller i kursen. Jag har ett soloföretag som heter Klartext som jag har drivit sedan 2002. Min bakgrund är att jag är examinerad språkkonsult i svenska, vilket innebär att jag hjälper företag och myndigheter att göra texter begripliga. Under den större delen av mitt mina år som företagare har jag främst tagit uppdrag som språkkonsult. Jag har även skrivit flera böcker. I dag jobbar jag även med onlinekurser och driver sedan våren 2023 medlemsprogrammet Ett fritt liv.

År 2019 flyttade jag ut på landet och började odla med målet att mitt hushåll på två vuxna ska vara i princip självförsörjande på grönsaker året runt. Jag bor i Ärla, som ligger i Eskilstuna kommun. Ursprungligen kommer jag från Stockholmsförorten Täby.

Röster från nöjda kursdeltagare

Så här tycker några företagare som har gått kursen Den snälla företagaren:

”Innehållet är intressant och tar upp många olika vinklar. Upplägget är dessutom välstrukturerat och pedagogiskt, med en lagom nypa humor. Bra också med konkreta övningar.”
//Kristin

”Kursen är en hel buffé kring företagande. Den är verkligen matnyttig för den som är ny. Allt hänger ihop och det är lätt att gå tillbaka och fördjupa sig mer i delar som känns aktuella för stunden.”
//Elisabeth

”Tack Jenny för en bra kurs! Mycket matnyttigt och konkret innehåll för mig som ligger i startgroparna för att starta eget.”
//Lena

Vad kostar kursen?

Du får tillgång till hela den här fullmatade kursen för 2990 kronor plus moms. (Det blir 3738 kronor med momsen inräknad.) När du betalar med kort får du tillgång till kursen direkt och kan börja redan idag om du vill. Du har tillgång till kursen i sex månader, så det finns gott om tid både för att hinna igenom hela kursen och för att gå tillbaka och repetera.

Självklart är du välkommen att höra av dig på mejl när som helst under kursens gång om du har frågor. Mejla gärna redan nu om du funderar på om kursen passar dig och vill att jag svarar på någon fråga om det.

Är Den snälla företagaren en starta eget-kurs?

Den snälla företagaren går inte igenom det praktiska och ekonomiska i startfasen, som att registrera företaget, ansöka om F-skatt och börja bokföra. Kursen passar bra att gå i samband med att du startar företag, men du behöver komplettera med att ta hjälp med det praktiska någon annanstans – eller göra det på egen hand. Ett bra ställe för att komma igång är verksamt.se. Den snälla företagaren fokuserar på att driva företaget framåt på ett framgångsrikt sätt. Vad framgångsrik betyder för dig – ja, det vet bara du!

Vill du också bli en snäll och framgångsrik företagare?

Låter det som något för dig? Varmt välkommen att anmäla dig så kör vi igång! 😊

Pin It on Pinterest

Share This