Smaka på Sommar i P1

När jag var liten lärde min mamma mig att smaka på allt som jag hade på tallriken. Det fanns ingen regel om att jag måste äta upp; om det var något som jag inte tyckte om eller inte orkade äta upp så fick jag lämna. Men bara om jag hade smakat på det först. Det var inte okej att avfärda något som äckligt utan att först ta reda på vad jag faktiskt tyckte om det.

Jag tycker att det är en bra inställning, inte bara till nya maträtter utan till livet i stort: smaka på allt som kommer i din väg. Bilda dig en egen uppfattning. Därefter kan du bestämma om du vill ha mer eller inte.

Precis så lyssnar jag på Sommar i P1. Jag måste inte lyssna klart på alla sommarprogram, men min ambition är att åtminstone börja lyssna på alla. Om det är någon som jag inte gillar så stänger jag av. Fast det händer sällan. Många av sommarpratarna är helt fantastiska. Andra är helt okej. Och de allra flesta kan jag offra någon någon timme av min semester på – för att se om programmet tar sig mot slutet. För tänk om jag bara åt mat som jag redan gillade, om jag bara gjorde saker som jag hade gjort förut, om jag bara lyssnade på sommarpratare som jag redan kände till. Hur skulle jag då få uppleva något nytt?

Vill du också smaka på något nytt i sommar? Då är mitt tips att du lyssnar på – eller åtminstone börjar lyssna på – så många av sommarpratarna som du hinner och har lust med. Hos Helpling hittar du ett snyggt schema över alla sommarpratarna, inklusive intressanta bonusfakta. Klicka på bilden för att komma till Helpling och se schemat i sin fulla storlek. Eller klicka på den här länken till Helplings schema över sommarpratarna.

Sommar i P1 - värdar

Det här blogginlägget är sponsrat av städfirman Helpling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This