Jag skrev två böcker på två dagar

Jag har en odlingslott där jag odlar grönsaker. Det är mysigt att gå där och påta i jorden. Och det bästa är att när jag har varit där och jobbat regelbundet under en period – grävt, sått, vattnat och rensat ogräs så kommer det plötsligt en dag när alla de där grönsakerna har växt upp och jag får skörda och äta mina grönsaker.

Precis så här är det också med det som förhoppningsvis blir mina två kommande fackböcker. Det är material som jag har använt till annat, och som jag därför har skrivit på under många år utan att egentligen tänka på att det ska bli böcker. Men så häromdagen var det dags att sammanställa det här materialet. Jag satte ihop texterna. Kategoriserade och strukturerade. Strök en del. Skrev till några småsaker. Och så, på kvällen den andra dagen, så hade jag två dokument med råmaterial till två böcker. Det kändes som om jag hade skrivit två böcker på två dagar. Självklart behövs en del redigeringsarbete men inte alls som när jag redigerar en roman i ett år. Jag gissar att det är några dagars jobb på egen hand för mig för var och en av de två böckerna, och sedan kanske ytterligare några dagars arbete tillsammans med en redaktör.

Jag skickade mitt råmaterial till två förlag. Mina kontakter på båda förlagen är personer som jag känner mer eller mindre, kanske jag ska tillägga. Dagen efter fick jag ett nej från det ena förlaget. Och senare samma dag svarade det andra förlaget att de är intresserade. Av båda böckerna. Jag har ett förlag på kroken till mina två kommande fackböcker! Min sjätte och sjunde bok! Hurra! Inget är klart förstås, vi har ju bara haft en första mejlkontakt. Men ändå. Hurra!

2 kommentarer

  1. Hurra och grattis!
    Och det du skissar upp är ett smart arbetssätt: återanvändning. Jag kör med det också till en del fackböcker. Fördelen är att man ju hinner prova en del texter och idéer på målgruppen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This