Jag är tillbaka

Ahhh … ljuva sommar. Och ljuva semester! Jag är just nu så otroligt nöjd över min prioritering att ta långa semestrar på sommaren. Jag har gjort det hela tiden som jag har kört eget. Den period på ett par år när jag var anställd, för sisådär fjorton år sedan, hade jag stora problem med att det blev så lite semester. Fem veckor. På ett helt år? Redan då ville jag åka till värmen över jul och nyår och vips var det bara tre veckor kvar till sommarsemestern. Först på sistone har jag förstått att det finns arbetsplatser med generösa arbetsvillkor och klart mer semester än så – och att det är ett sådant jobb en ska ha. Om en nu ska ha ett jobb alltså :-)

Men tillbaka till min nuvarande situation. Det finns ju helt andra prioriteringar som är möjliga. Sprida ut ledigheten på sportlov, påsklov, höstlov och långhelger och bara en kortare semester på sommaren. Många författare som jobbar heltid gör prioriteringen att det är på sommarsemestern som de gör en stor del av skrivarbetet. Och så finns det förstås egenföretagare som i princip inte prioriterar semester alls utan bara jobbar på. Själv är jag av uppfattningen att jag kommer att vinna i längden på mina sommarlov. Det blir färre böcker skrivna nu men över tid – för det är ju ett antal decennier vi pratar om – så får jag kanske ihop fler böcker. Eller så blir det färre böcker men jag mår bra. Och det är rätt prioritering för mig.

Sommaren är för mig en kombination av att dels göra samma saker som jag gör varje sommar, dels göra nya reflektioner, prioriteringar och planer för det kommande året. Det här har jag gjort:

  • Chillat på terrassen till en hyrd stuga i Dalarna i en vecka.
  • Läst böcker. Elva böcker blev det under semestern. Det är betydligt färre än vad jag läste förr om åren. Jag har fått lite andra prioriteringar, helt enkelt. Låt mig återkomma och berätta något om vad jag har läst.
  • Plockat blåbär. Närmare bestämt 22 liter, vilket är personligt rekord. Under förutsättning att det är ett bra blåbärsår har jag faktiskt plockat mer för varje år.
  • Skördat grönsaker på min odlingslott  Jag älskar att vara ute och plocka min egen mat, både i naturen och på lotten!
  • Sjungit med världens bästa sångpedadog Ange Turell på natursköna Sörgården i Värmland.
  • Varit på yogafestivalen på fantastiska Ängsbacka.

Du ser ju klyschorna haglar här. Och japp, jag tar mig friheten att berätta om min sommar i klyschor – för det var precis så bra den var :-)

Nu är det vardag. Inte dumt det heller. Jag började jobba i mitten av förra veckan. Det är en bra grej att börja jobba mitt i veckan – inte minsta tillstymmelse till söndagsångest, och så är det helg nästan direkt igen.

20160721_082241

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *