Känslan att hålla i en ny bok

En del författare beskriver lyriskt känslan när de för första gången höll sin bok i handen. Jag har oftast inte känt det så starkt; andra milstolpar i bokskrivandet har varit viktigare än just att få hålla i boken. Fast med Akrobaten var det nog stort – det var ju första gången jag gav ut en bok på egen hand.

Så det är lite oväntat att det här känns så stort. Jag är så stolt över att Från ljugarbänken i Täby nu faktiskt finns. Det är nog två anledningar till att det här känns speciellt:

  1. Jag har lagt ner så oerhört mycket mer tid och energi i det här projektet än vad jag hade räknat med från början. När jag skriver en bok själv – och särskilt om jag dessutom gör hela bokproduktionen själv – så är jag beredd på att det ska bli mycket arbete. Den här gången var jag inte riktigt det. Jag tänkte att vi är ju fjorton personer som gör jobbet tillsammans, det kan väl inte bli så mycket jobb för var och en? Jag tänkte fel.
  2. Vi har haft några uppförsbackar längs vägen i arbetet med boken. Det är på sätt och vis mycket svårare att vara många som skriver en bok tillsammans än att skriva en bok ensam. Som ensam författare och eventuellt förläggare kan man bestämma allt helt själv. Att vara en del i ett gäng författare ställer stora krav på en fungerande kommunikation, och dessutom behöver man göra en hel del kompromisser. Det har funnits tidpunkter under arbetet när jag inte alls var säker på att det faktiskt skulle bli en bok. Därför är jag så glad att det blev det. Äntligen är Från ljugarbänken i Täby klar!

Officiellt boksläpp är den 20 oktober, men om du hör av dig till mig på på jenny@iklartext.se kan du få smygköpa boken redan nu. Då får du den dessutom till releasepriset 200 kronor plus frakt – rena rånet för en snygg presentbok!

Vem ska läsa den här boken då? För det första förstås den som känner till Täby. Novellerna i boken utspelar sig i olika delar av Täby och de snygga bilderna visar kommunen från alla möjliga sidor. För det andra alla som gillar en bra berättelse, och då särskilt i novellform förstås. För det är femton berättelser med en stor bredd. Här finns glädje och sorg, läskiga och blodiga berättelser och finstämda berättelser, här finns humor och allvar. Och ja, det kan väl tänkas att jag är lite partisk – jag är ju ändå redaktör för boken – men satan vad bra den blev! Och snygg, sa jag att den är snygg? :-)

20161006_173119

2 kommentarer

  1. Jag instämmer att det var speciellt att hålla just #Ljugarbänken i handen första gången. Jag har ett förslag på anledning nummer tre: den härliga tyngden. Den känns verkligen gedigen. Man kanske måste vara lite nördig för att uppskatta en snyggt tryckt bok men det gör verkligen mycket för känslan tycker jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This