Jag jobbar på att gå min egen väg

Veckans avsnitt av podden 25 minuter, som är en av mina favoritpoddar, var extra inspirerande. Det heter ”Våga gå din egen väg”. Det här är något jag tänker mycket på i min vardag och något jag ständigt jobbar med. Å ena sidan tycker jag att jag har kommit en bra bit på väg på den resa som handlar om att inte låta mitt liv styras av vad andra tycker. Å andra sidan inser jag att jag inte är mig själv i alla lägen, utan i större eller mindre utsträckning spelar olika roller i olika sammanhang.

Men jag jobbar på det. Varje vecka, eller åtminstone varje månad, tar jag några myrsteg till på den långa och slingriga vägen mot att vara mig själv fullt ut. Ett viktigt steg var nog när jag började flytta kontoret söderut till La Gomera om vintrarna. Det är inte min väg att vara i Sverige på vintern. Jag behöver inte bry mig om någon tycker att jag är märklig för att jag gör så, om någon blir avundsjuk, om någon tycker att jag alltid borde vara på samma ställe som maken eller vad det nu kan finnas för invändningar. Jag behöver inte ens bry mig om någon kund inte vill samarbeta med mig för att jag inte är i Sverige 52 veckor om året; det betyder bara att den kunden inte är rätt kund för mig.

Det som framför allt har hjälpt mig att ta mina myrsteg på min egen väg är aktiviteter som yoga, meditation, sång, fridans och liknande, som alla handlar rätt så mycket om det här om du frågar mig. Den senaste tiden har jag även börjat jobba med Alexanderteknik, för att försöka få den skröpliga kroppen – och framför allt mina trasiga höfter – att fungera lite bättre. Och Alexandertekniken handlar mycket om just det: att tillåta sig att ta det utrymme som man behöver.

Nu känner jag att jag bara skrapade lite på ytan till det här ämnet. Jag låter det här bli en påminnelse om att jag vill gräva djupare i ämnet längre fram. Har du några funderingar om det här ämnet? Är du dig själv fullt ut eller är du liksom jag på väg dit? I vilka sammanhang kan du vara dig själv? I vilka sammanhang kan du inte det? Har du några knep för att vara dig själv mer?

Nu ska jag ägna en stund åt att redigera kommande språkboken. Jag är förresten tillbaka i Sverige nu, och det känns inte så dumt alls. Förhoppningsvis blir det lite tätare med inlägg här framöver nu när jag lägger mindre fokus på att blogga om La Gomera.

På vissa platser är det lätt att vara sig själv.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This