Sök dig till andra entreprenörer

Ibland kan livet som entreprenör kännas ensamt. När det känns som om alla andra har ett nio till fem-jobb, får lön den 25 varje månad och tror att ”jobba hemifrån” betyder ”vara ledig”. (Eller de trodde i alla fall före pandemin.)

För mig är det fint att få känna mig som en del av en norm ibland. Som företagare kan det betyda att hänga med andra företagare. När jag startade eget som språkkonsult hade jag flera egenföretagande språkkonsultkolleger som jag ofta pratade med om företagandet.

Nu är jag med i Maria Lofors medlemsprogram för onlineföretagare, där jag varje vecka får stöd och pepp och klokskaper från andra onlineföretagare. Det är guld värt.

Hitta ett sammanhang

Mitt tips är alltså: hitta ett sammanhang med människor som gör liknande saker som du. Det gäller förstås särskilt dig som är soloföretagare. Om du har ett team som du jobbar med så har ju kolleger och någon att prata jobb med i vardagen. Men jag tror på att även prata med andra som driver företag.

Gå med i en Facebookgrupp för företagare i din bransch eller allmänt för entreprenörer. Starta en mastermindgrupp att träffa regelbundet. Skaffa en mentor. Eller hitta något annat sätt att se till att du regelbundet har någon att prata med om att driva företag.


I februari 2022 firar jag 20 år som företagare! För att fira det bjuder jag på 20 företagartips under hela månaden. Du hittar tipsen här på bloggen, på Instagram och på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This