Ha vänner som inte är entreprenörer

Jag har tidigare nämnt att jag tycker att det är viktigt att omge sig med andra entreprenörer, personer som gör liknande saker som du själv och som du kan bolla idéer och dryfta problem med.

Dessutom tycker jag att det är bra att ha vänner och bekanta som inte är entreprenörer. Själv hamnar ofta i en bubbla där jag tror att alla andra är som jag. När jag försiktigt rör mig utanför bubblan märker jag plötsligt att folk där ute har helt andra vanor, tankar och värderingar. Som företagare är det bra att få en inblick i det. Extra viktigt är det förstås om dina kunder befinner sig utanför den där bubblan. Då behöver du förstå dem för att veta hur du ska nå fram till dem. Men även om du säljer till personer innanför bubblan är det bra omvärldsbevakning att gå utanför den ibland. Det är också bra för kreativiteten att få input från annat håll än det du brukar.

Har du klivit utanför entreprenörsbubblan på sistone? Eller har du inte klivit in i den än?


I februari 2022 firar jag 20 år som företagare! För att fira det bjuder jag på 20 företagartips under hela månaden. Du hittar tipsen här på bloggen, på Instagram och på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This