Vill du också göra en plan för ett fritt liv?

Att leva ett fritt liv är en process för mig – jag gissar att du känner igen dig. Jag har inte en dag bestämt mig för att leva ett fritt liv, och så gör jag det. I stället tar jag ett steg i taget. Inom vissa områden har jag kommit långt. På andra områden har jag långt kvar.

Så här års är det galet mycket jobb för en självhushållarodlare. Så mycket att det känns omöjligt för mig att hinna. Då återkommer jag till den här tanken: Jag vill inte jobba så mycket vid datorn så här års. Kanske en eller två dagar i veckan under sommarhalvåret. Det skulle vara ett fritt liv för mig. Det skulle göra det lättare att hinna allt jag behöver göra i odlingen, och det skulle ge mig ett lugnare liv.

Så vad behöver jag för att det ska hända? Nu formulerar jag ett mål för mig själv:

Om 5 år jobbar jag 1–2 dagar i veckan vid datorn under sommarhalvåret.
(Det här känns superläskigt att skriva. Är det ens realistiskt?)

Och sedan ställer jag två frågor till mig själv:

  1. Vilket är mitt nästa steg för att nå det målet? (Det har jag redan en plan för.)
  2. Vad behöver jag göra steg för steg för att det ska hända? (Det har jag inte koll på. Dags att göra en plan för det här. Jag skriver upp det på sommarens attgöralista.)

Var är du i din process? Vill du också göra en plan för att nå ditt du vill?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This