Morgongåvan av Susanne Boll

Jag har varit nyfiken på Susanne Bolls bok Morgongåvan sedan jag lärde känna henne på en bokreleasefest i våras. I höstas fick jag boken i min hand men det var först nu i vinter den seglade upp överst i högen med böcker att läsa. Och oj, vad spännande den var!

Boken är skriven ur flera olika personers perspektiv – berättarperspektivet skiftar mellan de olika kapitlen. Jag skriver själv gärna på det sättet och gillar böcker som är skrivna så.  Dessutom är relationerna i fokus. Hmm … det är de ju i det jag själv skriver också – vi skriver uppenbarligen ganska lika du och jag, Susanne. Och jag vill gärna att mina böcker ska vara lika spännande som Morgongåvan, men jag är inte säker på att jag är där än.

I början av boken kändes den ganska enkel och vardaglig, vilket inte behöver vara något negativt, jag gillar enkelt. Men en bit in i boken sög den tag i mig totalt. Sista tredjedelen av boken läste jag nog bara varannan sida – jag var tvungen att få reda på hur det skulle gå. På en gång.

Spänningen höll i sig hela vägen  och boken bjöd på ett par snygga vändningar mot slutet. Susanne är dessutom egenutgivare. Som ni vet är jag  sugen på att själv sälla mig till den skaran, så det är alltid kul med egenutgivna böcker som är bra.

Jag har ju redan avslöjat att jag känner Susanne, så du får själv avgöra hur partisk du tror att jag är ;-) Jag tycker i alla fall definitivt att du ska läsa Morgongåvan om du gillar spänning!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This