Hur bli peppad på skrivardagar?

Jag jobbar ju oftast bara med mina böcker på fredagar. Ibland när jag är i skrivfasen av en bok så händer följande: Jag tänker på boken hela veckan och bara längtar tills det blir fredag. Och så när fredagen äntligen kommer så har jag ingen lust alls. Jag prokrastinerar som en tok och kommer inte igång med skrivandet förrän sent på eftermiddagen. Då, när jag äntligen får, är det så svårt att hitta energi och disciplin att skriva.

Självklart är det inte alltid så här, då skulle jag ju inte få några böcker skrivna. Men det är tillräckligt ofta för att vara ett störande moment i min skrivprocess.

Det känns som ungefär samma syndrom som alla som säger att de ska börja träna eller äta nyttigt ”på måndag”, ”efter semestern” eller ”efter nyår”. De vill verkligen – och tror verkligen att de ska börja träna på måndag. Och så blir det måndag, och då börjar ju den där nya serien på fyran och oj, vad soffan ser mjuk och skön ut.

Är det en sådan person jag är?

Vad är det för mekanismer som ligger bakom den här osynken i motivationen? Och framför allt: Har du något knep för att vara peppad på att skriva även när skrivardagen kommer – inte bara när den är på betryggande avstånd?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This