Min bokmässa 2014

Så här har jag sett ut de senaste dagarna:

wpid-2014-09-27-17.39.15.jpg.jpeg

Som en levande reklampelare alltså :-) Det kändes lite fånigt men alla jag pratade med var peppiga och jag tror att fler kommer ihåg mig och min bok än de skulle ha gjort om jag inte hade haft den här t-shirten. (De här t-shirtarna, kanske jag ska säga; jag hade 3 t-shirtar, en för varje dag på mässan.)

Min roll på mässan i år var bara besökarens. Jag stod alltså inte i någon monter eller så, utan gick runt på mässan, sprang på seminarier och handlade böcker. Jo, faktiskt. För första gången handlade jag böcker på bokmässan. Och det kändes verkligen lyxigt att jag bara kunde roa mig – även om jag förstås nätverkade som en tok och fick en hel del nya idéer och kunskap.

Akrobaten står i Egenutgivarnas monter. Och där kommer den att stå i morgon också, så om du vill köpa ett ex under söndagen går det bra, även om jag är på väg hem från Göteborg nu. A03:50 är monternumret.

Vad var bäst på bokmässan 2014 – hela listan

Här kommer min ytterst subjektiva lista över vad som var bäst på bokmässan:

Bästa föreläsare: Marcus Priftis, som pratade om sin bok Det otäcka könet. Jag har träffat Marcus tidigare men jag visste inte att han var en så bra talare. Marcus pratar om mansrollen, och för den som behöver en föreläsare på temat genus eller jämställdhet kan jag verkligen rekommendera honom.

Bästa bokköp: Det otäcka könet av Marcus Priftis. Se ovan. Det känns som en oerhört viktig bok.

Bästa mingel: Hoi förlags mingel på fredagen. Alla var där. Flera nya bekantskaper, och så det vanliga trevliga författargänget. (Och när ska jag egentligen lära mig att ta mingelbilder?)

Bästa beslut: Att inte hänga på Park. Jag gillar ju inte att hänga i barer om nätterna. Fast eftersom alla är där och det är kul att mingla så brukar jag ändå vara där. Men missa de flesta, eftersom jag går hem när klockan börjar närma sig midnatt och de flesta inte ens har kommit dit än. I år var jag hemma och sov i stället. Så värt!

Bästa köp: Seminariekort med Författarförbundets rabatt. Så lyxigt att få gå på alla seminarier! Seminariekort är annars långt över min budget.

Bästa häng: i publiken framför Kockteatern. Jag lyssnade bland annat på Erica Palmcrantz Aziz. Hon har en ny raw food-bok ute – Mitt nya raw food-kök – som jag tyvärr inte köpte den här gången men som jag planerar att lägga vantarna på vid tillfälle.

Bästa litterära genre: tantasy. Alltså fantasy med tanter i huvudrollerna :-) Jag blev förstås toksugen på att skriva en sådan bok. Det var Sara Bergmark Elfgren som använde det i ett högst intressant seminarium med titeln Flickbilden i fantasy, som hon höll tillsammans med Mats Strandberg och Maria Turtschaninoff.

Jag blev kär i: Sara Lövestam – eller det var jag väl redan innan, men nu när jag har sett henne prata live också så blev jag ännu mer begistrad. Hon är sjukt rolig, smart och påläst. Och snygg, men sådana ytligheter bryr vi oss inte om, eller hur? Ni har väl läst Grejen med verb? Och fatta att jag har två (2) olästa romaner av henne i min bokhög hemma. Den totala lyckan.

 

Uppdatering: Jag glömde ju att skriva om den bästa signeringen, så det fick bli ett separat inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *