Utdrag ur Akrobaten: ungdomsmottagningen

Anna gick långsamt i motvind längs med järnvägsrälsen på väg till ungdomsmottagningen i Roslags Näsby. Det var inte första gången hon var där. Hon hade varit på gynekologundersökningar, gjort graviditetstest och fått recept på p-piller. Men den här gången var det annorlunda. Hon skulle träffa en kurator.

Anna jobbade för att tända en cigg i blåsten. Vad blev bättre av att snacka med någon jävla kurator? Hon skulle inte börja gilla skolan. Hon skulle knappast skaffa nya intressen, typ anmäla sig till en knypplingskurs i stället för att festa på helgerna. Och hon skulle inte byta kompisar.

Vuxna trodde att det var kompisarnas fel att hon skolkade. Som om de bestämde över henne. Visst hände det att hon och Tina satt och fikade vid tidpunkter när de borde ha varit i skolan, men Tina skolkade inte så ofta som hon. Och hon hade dessutom rätt bra betyg. Det hade inte Anna. Var det kanske hon själv som hade dåligt inflytande på sina kompisar?

20140806_201257

Det här är ett utdrag ur min roman Akrobaten, som du till exempel hittar här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *