”Har du fått några recensioner?”

En vanlig fråga jag får när jag är ute och träffar (potentiella) läsare är om min senaste bok har fått några recensioner. Många läsare, och även personer som skriver eller vill skriva böcker men inte är utgivna än, verkar ha uppfattningen alla böcker som släpps i Sverige recenseras i de rikstäckande tidningarnas kulturdel.

Men så fungerar det förstås inte för en okänd författare som jag. Hur omskriven min bok blir beror på mitt eget PR-arbete: hur många journalister och bloggare hinner jag kontakta och hur många av dem nappar på att skriva något om boken? Det handlar om en kombination av tajming, tur, förmåga att fånga skribentens intresse och hur mycket tid jag har möjlighet att lägga ner på PR.

Om vi pratar om Tsunamin så är svaret på frågan att ja, många av de bokbloggare som jag har frågat om de vill läsa och skriva något om boken har läst och skrivit något om boken :-) Och de recensioner de har skrivit är superfina; jag är så glad för det. Dessutom har den lokala pressen, alla de tre Täbytidningarna som jag känner till just nu, skrivit om mig eller boken. Där handlar det snarare om reportage, och i något fall en notis, än recensioner.

Så jag har all anledning att vara nöjd över den uppmärksamhet Tsunamin har fått av bloggare och journalister.

1 tanke kring ””Har du fått några recensioner?”

  1. Pingback: Tre vanliga myter om författare | Jennys författarblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *