I bokhögen just nu

Så här ser min bokhög ut för närvarande:

Med bokhög menar jag högen med böcker som jag har i mitt hem och som jag har ambitionen att läsa men inte har läst än.

Jag måste säga att högen är ovanligt liten och nätt. Det beror på att jag sedan jag kom hem från La Gomera i februari har följande ambition: innan jag läser något nytt ska jag beta av de där böckerna som har hamnat längst ner i högen och blivit kvar där i flera år. Det går bra måste jag säga, och just nu är det bara fyra böcker kvar i den kategorin. Det är de fyra böckerna som du ser överst på bilden nu – jag har gjort en rockad för att påminna mig själv om vad som gäller. Jag måste erkänna att jag har en hög tröskel för att ge mig på Karen Blixen. Har fått för mig att den är lite tungläst, och dessutom känner jag alltid motstånd mot att läsa på andra språk än svenska – till och med om det är på mitt favoritspråk danska. Så kanske är det inte den jag läser härnäst. Men Åke Edwarson känns lockande. Mattias Ribbing har alltid kloka saker att säga. Och Karin Fossum har jag inte läst på många år. Det kommer att bli kul det här! :-)

Det rimliga vore ju att ha köp- och låneförbud av andra böcker medan jag läser klart de här böckerna. Och det var väl tanken. Typ. Men inte så hårt förbud. Bara att jag inte får göra en beställning på Adlibris, eller gå in på biblioteket och låna en hög böcker. Men om man liksom bara snubblar över en bok så är det väl okej att den hamnar i högen? Som Vid varje ögonblick är vi fortfarande vid liv, som jag hittade när jag var på Myrorna och provade kläder förra veckan. Och Stina Stoor, som jag köpte på bokrean när jag var inne i Näsbyparks bokhandel för att kolla om de hade sålt några Akrobaten. Och Uppdrag textgranskning, som jag köpte på bokbordet när jag var på språkkonsultkonferens. Och Cecilia Lindblads nya bok som jag köpte på releasen – när man går på boksläpp är det nästan lag på att köpa boken; jag är ju där för att stödja författaren. Och på sagda release var det dessutom goodiebags med böcker andra böcker från Hoi förlag, så då hamnade Lars Rambe och Sandra Gustafsson också i högen.

Min bokhög fungerar på samma sätt som min att göra-lista: den tar aldrig slut; det dyker alltid upp nya saker att fylla på den med. Och det är väl som det ska vara.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This