Sätt upp mål och följ upp dem

Jag gillar att sätta upp mål, både privat och i mitt företag. För mig är det ett bra sätt att få saker gjorda. Jag jobbar framför allt med mål på ett års sikt. Varje sommar bestämmer jag vad jag vill uppnå det kommande året. Jag brukar låta processen med att sätta målen hålla på några veckor, och ta mig tid att känna efter, justera och revidera. Oftast har jag ett eller ett par mål på längre sikt också – något som jag vill uppnå inom fem eller tio år eller så.

Jag ritar en mindmap

När jag känner mig nöjd med målen ritar jag upp dem i en mindmap. Här använder jag papper och penna, men det finns förstås digitala verktyg till det för den som vill. En del av målen har en deadline innan året är slut, andra får inget särskilt datum utan ingår i det som jag vill ska vara klart till nästa sommar, när jag gör nya mål. De mer långsiktiga målen kan ha ett datum långt fram eller också är tidshorisonten lite luddig. Och så brukar det vara ett gäng saker som inte är tidsatta utan är mer ett tillstånd eller något som jag ska ha med mig under hela året. Allt är uttryckt i presens.

Följ upp målen

Sedan sätter jag en påminnelse en gång i månaden om att jag ska läsa igenom min målmindmap och se att jag är på rätt spår. Ibland kommer jag in på något annat spår under året, och så faller något av målen bort för att jag väljer att göra på ett annat sätt.

Mitt tips är alltså att sätta upp mål och ha ett system för att följa upp målen. Oavsett om du gör som jag eller om du har något helt annat sätt att jobba med mål.

Har du något mål (privat eller i företaget) som du jobbar med just nu? Berätta gärna i en kommentar om du har lust – jag är jättenyfiken!


I februari 2022 firar jag 20 år som företagare! För att fira det bjuder jag på 20 företagartips under hela månaden. Du hittar tipsen här på bloggen, på Instagram och på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This