Var rädd om din tid

Tid är en det enda du har, som Bodil Jönsson säger i den klassiska boken Tio tankar om tid. (Att läsa den är för övrigt ett tips i sig.) Se till att använda din tid till det som är rätt för dig och ditt företag.

Några korta tidstips:

  • Ha koll på varför du driver företag, så att du kan utgå från det när du bestämmer vad du ska använda din tid till.
  • Prioritera så att du vet vad som är viktigast.
  • Planera så att du vet när du ska göra vad.
  • Se till att få ostyckad tid. Stäng av ljudet på telefonen – eller sätt den på flygläge några timmar då och då. Stäng dörren till kontoret. Ha inte mejlprogrammet öppet hela dagen. Ha för guds skull inga pushnotiser från sociala medier och annat i telefonen – bara stäng av dem!
  • Jobbar du hemma och bor tillsammans med andra? Lägg upp arbetet i samråd med övriga familjen och kom överens om vad som gäller.

OBS! Att vara rädd om din tid betyder inte att du ska jobba dygnet runt. Att vila, träna, meditera, umgås med nära och kära och göra fritidsaktiviteter ger energi och återhämtning. Det är väl investerad tid.


I februari 2022 firar jag 20 år som företagare! För att fira det bjuder jag på 20 företagartips under hela månaden. Du hittar tipsen här på bloggen, på Instagram och på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This