Var en snäll företagare

Snällhet ger framgång. Var snäll mot kunder, kolleger och samarbetspartners – men också mot dina konkurrenter. Kanske kan du göra konkurrenterna till kolleger eller samarbetspartners? Var också snäll mot dig själv och ditt företag.

Det finns ingen motsättning mellan att vara snäll och att tjäna pengar. Det är snällt mot dig själv att du tjänar pengar så att du kan betala hyran och få mat på bordet. Det är snällt mot företaget att gå med vinst, eftersom det är nödvändigt för att företaget ska fortsätta existera. Snällhet inkluderar att ha respekt för sig själv, sin kompetens och sin tid – och att ta betalt för det.

Vad som är snällt variera mellan olika sammanhang, företag och personer. Det är bara du som vet vad som är snällt för dig och ditt företag. Att vara snäll betyder inte att vara mesig eller att låta sig bli överkörd. I vissa situationer kan ett bestämt nej vara det snällaste man kan säga till någon.


I februari 2022 firar jag 20 år som företagare! För att fira det bjuder jag på 20 företagartips under hela månaden. Du hittar tipsen här på bloggen, på Instagram och på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This