Är du bra på att vila?

Hoppas att du har det bra i vintern och att du hittar tillfällen för vila och återhämtning – även om jag vet att december är en hektisk månad för många.

Du som har följt mig ett tag har säkert hört mig nämna jag har svårt att ta mig tid att vila. Det är bara delvis sant. Det jag har svårt för är att avsätta rejält med tid för att chilla, hänga, göra ingenting, bara vara, ha obokad tid.

Däremot är jag bättre på att avsätta kortare stunder för återhämtning. Jag är noga med att få till min halvtimmes meditation varje morgon. Hmm, okej, jag erkänner: det kan bli en kortare meditation under odlingssäsongen, när jag behöver vattna och se till en massa plantor morgon och kväll. Men nu under vintern får jag till min halvtimme varje morgon. 😀 Och jag har även andra verktyg för vila där det räcker att avsätta en kort stund för att få effekt.

De här verktygen för vila är månadens tema i medlemsprogrammet. Som vanligt i programmet så blir det mycket fokus på det praktiska – att komma vidare i processen mot att leva ett fritt liv och inte bara teoretisera kring det – så i dag har vi en träff där vi ska meditera tillsammans. Det ser jag fram emot! 😊🧘🏽‍♀️

Men den där längre vilan – att komma ner i varv ordentligt – den är jag alltså inte så bra på. En av medlemmarna i medlemsprogrammet påminde mig vid ett tillfälle om att man behöver öva på att vila om man inte är så bra på det. Det behöver jag. Och det planerar jag att göra de närmaste veckorna. December är semestertid för mig, eftersom det fungerar dåligt för en självhushållare att ha semester på sommaren, när det är som mest intensivt med odlingen. Från och med om några dagar och fram till årsskiftet planerar jag därför att ha en hel del ledigt. Jag ser framför mig många timmar i soffan tillsammans med en hög med böcker. Visst låter det bra! 😊

Är du bra på att vila? Eller behöver du också öva på det? När ska du öva nästa gång? 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This