Nybörjare på bokmässan

Nästa helg är det bokmässan i Göteborg. Jag har aldrig varit där, och det börjar liksom kännas lite pinsamt att kalla sig författare men aldrig ha varit på bokmässan. Så förra året bestämde jag mig för att jag måste dit i år.  Jag har förstått att det är årets händelse för många. ”Alla” i bokvärlden är där, och på Twitter följer jag folk som har pratat om bokmässan i flera månader nu.  Så det ska bli kul att bli en av de invigda och få uppleva vad det är som alla pratar så lyriskt om.

På lördag den 24 september kommer jag att stå i TUK Förlags monter som har nummer D07:01 och sälja Den snälla företagaren. Är du också på bokmässan måste du lova att komma förbi och säga hej! För övrigt är jag på mässan från fredag eftermiddag och resten av helgen. Det finns förstås sjutusen saker att göra men högst prioritet har nog ändå att mingla och nätverka med andra författare och bokmänniskor.

Om man har en såndäringa ajfån finns det visst en app där man kan göra ett schema över allt man vill göra på mässan. Det låter som ett bra sätt att hålla ordning på saker. Men jag kör Android, och någon bokmässeapp för det finns inte. Därför ser min struktur för mässan ut så här:

image

Det bygger på ett högst sofistikerat och tekniskt avancerat informationssystem. ”Post it” kallas det visst. Tror jag behöver installera något service pack på det inför mässan, för att riktigt kunna utnyttja hela systemets potential.

Men vad hon svamlar. Vad är det jag vill säga egentligen? För det första vill jag ställa en fråga till dig som har varit på bokmässan förut: Vilket är ditt bästa tips inför mässan? För det andra vill jag upprepa min uppmaning: kom förbi TUK:s monter D07:01 på lördag! För det tredje hoppas jag att vi ses i vimlet.

6 kommentarer

  1. Tips 1: Ta ut kontakter innan du åker till mässan. Den längsta bankomatkön i mitt liv var där.

    Tips 2: Köp seminariekort och utnyttja till max. Dyrt med värt.

    Tips 3: Ha kul!

    Vi kanske ses i vimlet!

  2. Jag har inte möjlighet att komma förrän på söndagen. Kanske vi ses då? Tänkte faktiskt gå till Skrivarskolan då, tycker jag verkar spännande. Jag blir aldrig fullärd :-).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This