Norstedtsbloggen: Så skriver du korrekta texter

I dag tipsar jag på Norstedtsbloggen om hur du kan skriva korrekta texter (länk borttagen pga trasig). Sådant här brukar jag inte skriva så mycket om här på bloggen, men det är det här jag sysslar med i min vardag som språkkonsult i svenska.

I blogginlägget börjar jag med att prata om att det inte alls är detaljerna som är viktiga i en text. Det viktiga är i stället att ta reda på vem som ska läsa texten och varför och anpassa texten efter det. Sedan ger jag ändå en lista med tips på hur du kan göra för att just få detaljerna korrekta. För det är ju viktigt också att inte störa läsarna och läsupplevelsen med en massa språkfel.

Ha en onödigt skön helg – det tänker jag ha! Men jag kommer att blogga på Norstedtsbloggen under helgen också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This