Passiva inkomster: lakritslaban.se

Något som jag tycker är jobbigt med att vara soloföretagare och sälja tjänster är att om jag inte har några uppdrag under en period så kommer det heller inte in några pengar. På sommaren är det alltid så. Då är det en bra kombination av att jag vill vara ledig samtidigt som det inte kommer in några uppdrag, eftersom kunderna också är lediga. Och det är förstås helt okej.

Men när det kommer en period med för lite uppdrag någon annan tid på året är det tyngre. Det är tufft att vara beroende av att kunna sälja sin tid varje vecka året runt. Eller åtminstone tio månader om året.

Ett sätt att minska beroendet av att sälja min tid är att ha passiva inkomster. Jag har redan börjat i liten skala i och med att jag har två böcker ute – Tydliga texter och Den snälla företagaren – som tickar in några kronor. Det ger inte så mycket pengar att jag är i närheten att försörja mig. Men min plan är ju att ha många böcker ute så småningom, och då blir det lite mer pengar.

Nästa sätt för mig att få passiva inkomster är att ha internetsidor som ger annonsintäkter. Den första sajten, lakritslaban.se, som jag har gjort tillsammans med Fredrik, finns ute nu. Den har inga annonser än. Tanken är att vi ska sälja in annonser när sajten har funnits i några veckor och besöksstatistiken har börjat ta fart.

Gillar du lakrits? Kolla gärna in Lakritslaban! Extra glad blir jag förstås om du hjälper till med besöksstatistiken genom att tipsa dina vänner om den också :-)

Har du några passiva inkomster? Vilka skulle du vilja ha? Vad hindrar dig från att skaffa dem?

8 kommentarer

  1. Åh vad jag känner igen detta! Har frilansat som skribent i 10 år och än så länge har det gått bra, men det är minst sagt en bergodalbana ur ekonomisk synpunkt! kul tips du hade och jag ska genast kolla lakritssidan! Är du intresserad av min barnbok om Ester så kolla min blogg! Underbara bilder! Ha det bra och lycka till med skriveri och hemsidor!

  2. Hej!
    Gillar lakritslaban så han är nu delad på Fb.
    Kladdkakan måste jag pröva på. Var får man tag på pulver?

    :-) Maria

  3. Vilken fin lakritssida! Själv är jag chokladälskare över allt annat men rekommenderade några lakritsgalna vänner sidan… Skulle så gärna vilja ha någon form av passiv inkomst o befinner mig i en brytpunkt i livet. Vad vill jag bli när jag bli stor? ungefär o håller på att ändra en del saker… Så en dag! /Helena

  4. Helena: Tack för att du rekommenderar sidan! :-) Och så var det ju den ständiga frågan ”Vad ska jag bli när jag blir stor?” Hoppas att du kommer på något bra snart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This