Blogga, tvittra och fejsbucka – kommunicera effektivt i sociala medier

Nu, mina vänner, är det dags att avslöja vad min kommande bok handlar om! Den heter Blogga, tvittra och fejsbucka – kommunicera effektivt i sociala medier. Det är en e-bok som kommer ut på Norstedts förlag den 26 september.

Blogga, tvittra och fejsbucka

Blogga, tvittra och fejsbucka handlar om hur man kan använda språket effektivt i sociala medier. Den vänder sig i första hand till den som kommunicerar i sociala medier för ett företag, en myndighet eller en organisation. Boken fungerar även bra för småföretagare som vill utöka sitt nätverk och få företaget att synas i sociala medier. Den passar för den som redan använder Facebook privat och vill veta hur man kan använda det i sitt arbete. Det är en praktisk bok som man kan börja använda omedelbart och den innehåller många konkreta exempel.

Jag har delat in boken i tre delar. I den första delen får du reda på hur du kan lägga upp en strategi för hur företaget eller organisationen där du arbetar kan jobba med sociala medier. I den andra delen får du  språktips. I den delen har jag plockat en del information från min första bok, Tydliga texter. För självklart gäller samma skrivregler som vanligt när du kommunicerar i sociala medier. Men jag har förstås anpassat informationen till sociala medier och plockat nya exempel från bloggar, Twitter och Facebook. I den tredje delen får du specifika tips på vad du behöver tänka på i de olika kanalerna blogg, Twitter och Facebook.

Boken är färdigskriven och just nu väntar jag på att få göra en sista korrvända innan den är helt klar. Eftersom det är en e-bok finns det ingen tryckerifas, utan det går snabbt tills boken är färdig. Den 26 september kommer den ut alltså, lagom till bokmässan.

Frågor på det? :-)

6 kommentarer

  1. Har funderingar på ny yrkesinriktning och gillar ju att skriva… Har nu reserverat din bok Tydliga texter för att få lite vägledning m skrivfunderingarna och hur man man bli bättre på kommunikativa/informativa texter och ser framemot nästa bok! Här behövs all vägledning som kan fås då jag tänker plugga i vår, nu gäller det bara att bestämma sig för vad. Tar gärna emot tips. Vad har du för bakgrund?
    MVH Helena

  2. Helena: Jag är examinerad språkkonsult i svenska, vilket innebär att jag har gått språkkonsultprogrammet. När jag pluggade fanns det bara på Stockholms universitet, men nu finns det även i Umeå och Göteborg.

  3. Ser fram emot denna bok och att sätta den i händerna på kollegor som vill lära och utvecklas! Var kommer vi att kunna köpa den/ladda ner den online? Adlibris? MVH Ingela på Diakonia

  4. Tack för tipset om språkkonsultutb, hade sett andra utbildningar innan men det här kändes klockrent! Tyvärr får jag vänta till ht-14 innan det börjar i Gbg igen (är inte redo att flytta, tror jag…) men tänker fylla på med nyttiga kurser under tiden. /Helena

  5. Helena: Kul att du vill bli språkkonsult! Det låter som en bra idé att fylla på med nyttiga kurser under tiden. Att ha gått en kurs av typen praktisk svenska (så hette det iaf på min tid, kursen som man kunde läsa på B-nivå på Stockholms universitet) har större chans att klara intagningsprovet. Och så är det alltid bra om man har kunskaper inom något annat område än språket, så att man kan nischa sig och jobba med just sådana texter om man vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This