Veckans skratt

Jag har fått Akrobaten-provboken och det ser bra ut! Omslaget är snyggt och bindningen gör sig bra och allt det där.

Men oj, vad glad jag är att jag beställde en bok till att börja med och inte en pall böcker. Faktum är att det tog en bra stund innan jag såg anledningen till det. Jag tittade på en sida här och en sida där, och så var det först när jag började bläddra från början som jag såg det: boken är baklänges!! :-)

Ja, du läste rätt, boken börjar med sidan 245 och slutar med titelsidan. När jag hade skrattat färdigt mejlade jag Booksfactory och frågade vad som har hänt. Jag fick svaret att eftersom provboken framför allt är till för att kolla att färger och så vidare blir rätt så lägger tryckeriet inte så mycket möda på att få till boken perfekt. Men min kontaktperson på Booksfactory höll med mig om att boken ändå borde vara åt rätt håll, så nu har de skickat en ny provbok till mig. Bra där!

Två negativa saker med det här dock:

 1. Jag kände mig redan innan ganska nervös inför att beställa en pall med böcker. Den nervositeten blev inte direkt mindre om det här. Tänk om jag får en pall med baklängesböcker!
 2. Det här gör leveransen ytterligare försenad. Jag skulle så gärna vilja göra allt som behövs före semestern för att kunna börja sälja böckerna direkt efter semestern. I det där “allt som behövs” ingår en del saker som jag måste ha böckerna för att göra. Jag misstänker att det blir några arbetsuppgifter kvar som jag trots allt behöver göra på semestern.

Nu har jag i alla fall korrekturläst boken igen – baklänges alltså – och hittade tio korrfel som jag har mejlat till formgivaren och bett honom att fixa i inlagan.

 

2 tankar kring ”Veckans skratt

 1. Monica

  “… så lägger tryckeriet inte så mycket möda på att få till boken perfekt…”

  Perfekt som i – sidorna i rätt ordning?

  Hade också blivit nervös.

  All lycka nu i fortsättningen!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *