Du får det du behöver

En devis som jag har är:

Du får det du behöver om du vet vad du behöver – och kommunicerar det till din omgivning. [Twittra det]

Det här ger Sofie Sarenbrant ett bra exempel på i ett av de senaste avsnitten av Deckarpodden, som hon gör ihop med Emelie Schepp. Sofie Sarenbrant hade tänkt låta en av sina romaner utspela sig på en ö i Stockholms skärgård, men hon hade inte hittat någon lämplig ö. På ett flygplan hamnar hon bredvid en kvinna som hon inte känner men som hon börjar prata med om sina böcker. Hon berättar att det mesta har fallit på plats men att hon behöver en ö i Stockholms skärgård. “Jag har en ö i Stockholms skärgård.” säger den här kvinnan. Hon bjuder in Sofie Sarenbrant till sin ö, och där kan hon göra den research hon behöver för att kunna använda den miljön i sin bok. Ett bra exempel, tycker jag!

Jag kan förresten rekommendera lyssning på Deckarpodden. Roliga och allvarliga samtal om att vara författare och människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *