En bra säljvecka för Akrobaten

Vilken bra säljvecka jag har haft för Akrobaten! Äntligen lite valuta för allt säljslit som jag har ägnat mig åt under de senaste veckorna:

  • Jag har bokat in ytterligare en signering. På Ica Kvantum i Täby centrum lördagen den 20 december kl 10–14. Lördagen före jul alltså, det måste väl ändå vara den bästa signeringsdagen på hela året? Dessutom i ett stort köpcentrum och tillsammans med två andra lokala författare, så att vi kan ge varandra draghjälp. Det kommer att bli hur bra som helst!
  • Jag har sålt 20 böcker till ett företag i Täby som ska ge bort boken i julklapp åt sina kunder. Hurra! Mer sådant.
  • Dessutom ringde säljavdelningen – mamma alltså – och berättade att hon hade sålt 11 böcker när hon var och hälsade på sitt gamla jobb häromdagen. Jag undrar vad hon egentligen använder för säljmetoder ;-) Men jag är tacksam för det förstås.

Det här betyder att jag har tre signeringar inbokade före jul. Alla är i Täby på lördagar. Att ha en signering som okänd författare – eller som ganska känd för den delen – betyder inte nödvändigtvis att man säljer mer än några enstaka böcker. Men det finns många andra fördelar: det är ett tillfälle att synas, butiken gör kanske reklam för boken i förväg, jag lär känna bokhandelspersonal och i ett av fallen andra författare, och så vidare och så vidare. Så vad vill jag säga med det? Jo, jag tycker inte att man som författare eller butik ska stirra sig blind på försäljningsresultatet under signeringen. Jag ser det snarare som ett tillfälle till marknadsföring. Om jag säljer böcker också så är det en bra bonus.

Den första signeringen är i morgon. Klockan 11–13 står jag i Näsbyparks bokhandel. Det blir nog en helt annan typ av signering än den på Ica Kvantum. Du som inte gillar folkmassor ska definitivt välja den här signeringen. Jag gissar att jag har tid att prata en stund om du kommer förbi.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This