Dagens signering på Ica Kvantum i Täby centrum

I dag har jag signerat böcker på Ica Kvantum i Täby centrum. Om resultatet ska räknas i sålda böcker så var det en rätt dålig signering. Men det ska det ju inte, som jag skrev häromveckan.

Några av vinsterna med dagens signering var i stället:

 • Jag lärde känna två nya författarkolleger: Peter Lillthors, som signerade sin spänningsroman Sällskapet, och Henrika Carlström Romberg med AIK-barnboken Berättelsen om hur Gnagis hittade hem.
 • Mötet med läsare och potentiella läsare är alltid spännande.
 • Att signera böcker i en stor mataffär var en ny erfarenhet för mig. Förhoppningsvis lärde jag mig något om hur det fungerar så att jag kan ha idéer om placering, tider och så vidare nästa gång jag ska boka in en sådan signering.
 • Uppdatering: Jag glömde ju: Signeringen blev en anledning för Ica att ta in Akrobaten, och de sålde ett antal böcker före signeringen, och nu står boken kvar där, så det finns en chans att den säljer mer efteråt också.

image

På bilden syns jag och mina två nyfunna författarkolleger.

Något som är lite roligt när man är ute och signerar är att det är så många som säger “Jahaaa, är det du som har skrivit boken.” De kopplar inte först att det faktiskt är författaren som de pratar med, utan de tänker att den som säljer boken snarare är butikspersonal.

Det hänger förstås ihop med bilden som många har av författare att det är personer som bara sitter hemma och skriver, och aldrig är ute och säljer eller möter en publik. Den bilden stämmer som bekant inte överens med hur de flesta författare i dag arbetar. Och förresten var det även en Ica-kund som jag pratade i dag med som uttryckte förvåning över att jag kunde vara så inåtvänd att jag klarade att sitta hemma och skriva en hel bok. Och så fick jag förklara att en författare behöver vara både den personen och den sociala som kan vara ute och sälja boken.

Så där ja! Nu är årets sista signering avklarad, och därmed årets sista arbetsdag. I morgon bär det av söderut för ett tag. Jag har semester över jul och nyår och sedan jobbar jag på La Gomera under hela januari. Mer om det på Gomerabloggen.

 

2 tankar kring ”Dagens signering på Ica Kvantum i Täby centrum

  1. jennyforsberg Inläggsförfattare

   Japp, det är kul, och verkligen ett tillfälle att öva sig på att sälja :-)

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *