Utdrag ur Akrobaten: Harlequin

Leila satt i köket och läste en Harlequinbok. Hon hade högvis, kartongvis av dem. Det var en högtidsstund varje månad när hon kom hem från jobbet och hittade ett paket i brevlådan med fem nya böcker i serien Harlequin Romantik.

De senaste böckerna fyllde en hel bokhylla i sovrummet. De redan lästa böckerna var nerpackade i kartonger på vinden. Harlequin var den perfekta avslappningen. Böckerna krävde inget av henne. Hon kunde låta sig svepas med och drömma sig bort till ett lyckligt slut.

Hon hade en stund för sig själv. En tyst stund. Hela dagarna var hon i högljudd miljö; på jobbet var det bara tyst under sovstunden. Leila älskade att vara omgiven av barn, men hon hade svårt för ljudnivån. Behovet av stillhet var stort när hon kom hem. Hon fann den i böckernas värld.

20140809_112051

Det här är ett utdrag ur min roman Akrobaten, som du till exempel hittar här:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This