Tillbaka efter semestern

Jag är tillbaka! Bloggen har gått på sparlåga hela semestern, liksom jag själv. Och oj, vad skönt det har varit! Det är så otroligt värt att en gång om året få gå ner i varv riktigt ordentligt. Jag var så avkopplad att tröskeln för att öppna datorn och kolla mejlen ibland var oöverstiglig.  Så jag lät bli. När jag är där nere på botten av nedvarvningen är jag seg och ganska dum i huvudet, och det kan förstås vara lite störande. Men det är bara att acceptera, för ack så välbehövligt det är.

Så vad har jag haft för mig i sommar?

  • Läst böcker förstås. Närmare bestämt 13 stycken. Det är nog färre böcker än jag brukar läsa på en semester – jag tror att det beror på vädret. Jag läser nämligen mest när solen skiner, och det har den inte alltid gjort den här sommaren.
  • Varit på yogafestival på fantastiska Ängsbacka. Förmodligen årets bästa vecka för mig.
  • Plockat 16 liter blåbär. Oftast iklädd sydväst.
  • Varit ute i Stockholms skärgård några turer – en tredagarstur till Finnhamn, en dag på Grinda och en på Fjärdlång. Och haft fint väder hela tiden. Det är i skärgården man ska vara om man gillar sol.
  • Varit på Öland en vecka. Jag hade inte varit där på trettio år, så jag kom inte ihåg hur fint det var. Det ska definitivt bli en tripp dit igen. Kanske redan nästa sommar?
  • Lärt mig känna igen fler ätliga växter så att jag kan gå ut i naturen och plocka blad till en grön smoothie.
  • Lyssnat på Sommar i P1. Jag har några få program kvar, men så snart jag har lyssnat på alla ska jag återkomma med en lista på vilka jag tyckte var bäst. Men om du inte har lyssnat på Johan Rockströms sommarprogram än så gör det nu!
  • Odlat grönsaker på min odlingslott. Det är skördetid nu, och jag känner mig aldrig så rik som när jag står på min lott omgiven av all denna fantastiska mat.

wpid-20150818_132736.jpg

Har du haft en fin sommar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *