Ingen bokmässa för mig i år

Jag har bestämt mig för att stå över bokmässan i år. Jag har inget egentligt ärende dit. Det hade jag inte förra året heller, men då var jag där ändå. Utan ärende kan det kanske vara lagom att åka vartannat år, tänker jag.

Med ärende menar jag att jag har en monter att stå i eller någon programpunkt som jag ansvarar för på något sätt. Annars åker jag bara dit och minglar, nätverkar, blir inspirerad och lär mig saker på seminarier – och har trevligt. Det är förstås inte fel det heller, men det kostar en del. I tid och pengar, men framför allt i energi. För mig som är en introvert person tar det otroligt mycket på krafterna att vara så social med så många människor på så kort tid. Något år har jag knappt orkat med några sociala aktiviteter under resten av hösten.

Dessutom känner jag mig redan ganska tömd på energi efter alla boksläpp de senaste veckorna. Om jag tänker åka till bokmässan nästa år måste jag kanske tacka nej till ännu fler releasefester under boksläppssäsongen. Tål att tänkas på.

Så det känns mest skönt att jag inte åker till mässan i år. Men det är klart att när jag ser allas planer och tackar nej till alla Facebookinbjudningar till montermingel så är det ändå en smula vemodigt. Nåja, det kommer ju en ny bokmässa nästa år. Dessutom planerar jag att få in lite extra manusredigeringstid i slutet av nästa vecka i stället. Precis vad jag behöver.

4 tankar kring ”Ingen bokmässa för mig i år

 1. Kristina Svensson

  Tråkigt förstås att du inte kommer men jag förstår dig helt. Man måste ransonera på sina sociala aktiviteter, annars hinner man inte med skrivandet. Själv har jag i år gjort tvärtom, jag har inte gått på en enda bokrelease men jag ska till mässan. Nu har jag en hel del aktiviteter där så det är naturligt att delta i år.

  Hoppas vi ses nästa år igen!

  Svara
 2. Lotta

  Förstår precis hur du menar. Jag skulle gärna åka dit och bara vara, träffa folk, insupa allt och köpa en massa böcker. Men men, precis som du säger.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *