En fin recension av Akrobaten

Jag har fått en så fin Facebookrecension av Johannes Vivers, som köpte Akrobaten av mig när vi träffades på Författarkliniken för någon månad sedan. Hurra! :-)

Jag har just läst ut Akrobaten, skriven av Jenny Forsberg.

Vi kommer rakt in i värmen (och kylan) hos en på ytan vanlig kärnfamilj i Täby. Mamman flyr sin kärlekslösa verklighet med hjälp av smäktande erotiska böcker, och pappan flyr från både samhällets regler och moral genom att fiffla med allt som fifflas kan och genom att ha flera förhållanden parallellt. Dottern flyr sig själv in i drogernas och festens värld, och sonen vill mest springa ifrån hela tonårstiden, bortsett från gymnastiken som han älskar, vilket manifesteras i hans personliga skyddsföremål – en liten akrobat.

Eftersom Jenny är språkkonsult förväntade jag mig ett bra och tajt språk, och de förväntningarna infriades med besked. Meningarna är korta och effektiva. Gestaltningen är genomtänkt enligt formeln ”rätt detaljer i stället för många”.

Den enda negativa kritik jag har är att jag skulle vilja få en hint om upplösningen av sonens stora dilemma i slutet av boken. Där kände jag mig lite frustrerad.

Överlag är Akrobaten en mycket fin debutroman. Den passar för såväl ungdomar som vuxna, och det ska bli spännande att se vad Jenny Forsberg kommer med härnäst.

Layout 1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This