5 tips för att överleva november

Blir du också trött och låg så här års? Här kommer mina bästa tips på att må bra i höstmörkret.

 1. Skapa en vardag som du gillar. Ha ett bra jobb, eller åtminstone ett som är okej. Ha bra relationer. Gör roliga saker på fritiden.
 2. Rör på dig. Träning och motion är bra mot deppighet och trötthet. Ta en promenad varje dag – se till att fånga det dagsljus som finns om du har möjlighet. Och rör på dig så att du blir svettig några gånger i veckan.
 3. Köp en dagsljuslampa om du påverkas negativt av mörkret. Jag har en på skrivbordet sedan minst tio år tillbaka. Den kostade nog ett par tusen, men det är en av de bästa investeringar jag har gjort.
 4. Ha saker att se fram emot. Inte bara våren, utan något som är närmare. Planera in något kul!
 5. Ät d-vitamin om du är trött och har huvudvärk ofta. Prova ett tillskott i ett par veckor så borde du märka om det var d-vitaminbrist som var problemet.

Själv har jag haft en bra höst – det var fint väder länge och det är inte förrän nyligen det har blivit kallt i Stockholm. Och nu är det inte ens en månad tills jag flyr landet. Jag kommer som vanligt att hålla till på La Gomera hela januari och blogga om det på Gomerabloggen.

3 tankar kring ”5 tips för att överleva november

 1. Kristina Svensson

  Kloka råd!
  Jag har egentligen inga problem med november mer än att jag är ovan vid att det blir mörkt så snabbt (har fastnat ute i skogen vid något tillfälle och fått treva mig hem till skenet av mobiltelefonens ficklampsapp). Kanske är värt prova lite extra D-vitamin ändå.

  Svara
  1. jennyforsberg Inläggsförfattare

   Ja, eller hur – ska man fånga dagsljuset får man vara snabb! :-) Om du mår bra ändå så behöver du säkert ingen extra d-vitamin. Själv var jag toktrött och hade huvudvärk i två veckor i sträck redan i september – det blev bra med d-vitamin. Och förra året var jag så trött så här års att jag knappt klarade av att jobba. Men så fort jag började med d-vitaminerna så funkade jag normalt igen :-)

   Svara
 2. Pingback: Hej november | Jennys författarblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *