Hej november

I dag känner jag mig på ett uppgivet humör. Det är sur november. Regn. Snö. Slask. Regn. Jag kan inte ens sätta mig in i hur hemskt det skulle kännas just nu om jag tänkte vara i Sverige hela vintern. Men jag drar till La Gomera en sväng som vanligt. Om en månad.

Jag känner mig också uppgiven över känslan att jag aldrig hinner med det jag ska göra. Allt tar längre tid än jag vill. Nu är det bara en månad kvar av hösten – jo, i min värld så består året av en hösttermin och en vårtermin, och nu är det bara en månad kvar av den förra – och jag hade tänkt att jag skulle ha hunnit så mycket längre med flera av mina pågående projekt vid det här laget. Men det är väl som det ska vara. Jag ska nog vara lite frustrerad över att allt tar för lång tid. Förr eller senare brukar jag i alla fall ro saker i hamn, och det är gott så.

En bra grej är i alla fall att jag inte alls är vinter-/hösttrött. Först för två år sedan förstod att jag behöver äta d-vitamintillskott på vintern. Och nu antar jag att det mesta av – eller rent av all – vinter- och hösttrötthet jag har upplevt i livet har berott på d-vitaminbrist. Jag minns att jag köpte ginseng i hälsokostaffären, det var nog redan på gymnasiet, för att jag blev galen på tröttheten. Tänk vad mycket trötthet jag hade sluppit om jag hade fattat redan då att jag behövde d-vitamin! Nåja, nu vet jag, och det är gott så.

Om du är vintertrött så skrev jag förra året det här inlägget med 5 tips för att överleva november.

Nu är det dock dags att spotta upp sig. Ikväll ska jag nämligen prata på Roslagsmålarnas galleri på Ensta krog i Täby tillsammans med några av mina kolleger från Täbyförfattarna. Vi ska berätta om Från ljugarbänken i Täby förstås, och även om våra egna böcker. Är du i krokarna av Täby så kom gärna förbi och lyssna – det är bara att droppa in. Välkommen!

wp-1479220493885.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *