Jag skriver en bok bakochfram

Jag jobbar med redigeringen av min kommande språkbok. Jag har fipplat med den hit och dit på fredagarna under hösten, men det har inte känts som om jag är igång ordentligt. Mest för att jag och förläggaren (ja, nu kallar jag hen för min förläggare trots att vi inte har skrivit kontrakt än) inte hade bestämt vilken som skulle vara bokens inriktning. Det kanske låter konstigt att jag kan ha material till en hel bok utan att veta vad som är själva grejen, men det beror på att jag liksom gjorde jobbet bakochfram. Jag skrev inte text till en bok utan diverse kortare texter som jag använde i andra sammanhang, och då behöver de förstås fogas ihop i en bra ordning och få en tydlig struktur. Vi provade flera olika idéer och det tog tid att bestämma vilken vi skulle satsa på.

Men nu har vi förhoppningsvis en inriktning att jobba med, och det känns som om det är först nu som jag börjar jobba med boken på riktigt. Eller så är det bara att jag som har varit för splittrad för att jag håller på med tusen andra projekt parallellt och inte har haft fokus på det här. Jag har i alla fall fått en första omgång återkoppling från förläggaren på en mer detaljerad nivå, och nu håller jag på att omarbeta texten utifrån det. Och det känns bra! Jag är peppad. Det är vad jag har jobbat med idag.

För övrigt undrar jag hur det blev så här:

wp-1478900980620.jpg

Det var ju bara ett par veckor sedan det var så här:

wp-1478900980623.jpg

Jag borde vara på La Gomera redan nu, helt enkelt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This