En resefobikers bekännelser

Som jag skrev om häromnyss så fick jag till slut tummen ur och lyckades boka en vinterresa; det stod på min att-göra-lista sedan i våras eller så. Det finns inget som jag skjuter upp så länge som att boka resor. Jag avskyr det! Andra pratar om att det är så mysigt att sitta och leta efter hotell och planera resrutter. Jag förstår inte alls vad de snackar om. Helst åker jag charter, så att någon annan får sköta det mesta och jag bara behöver boka en enda resa och så blir jag transporterad dit där jag ska bo utan att jag behöver göra något. Me like!

Jag vet inte varför jag har sådan resebokarfobi. Kan det ha något samband med att jag avskyr att resa? Alltså själva resandet. Jag vill gärna se andra platser, uppleva andra kulturer, höra andra språk och äta andra maträtter. Men resan dit skulle jag gärna hoppa över. Det där med att tågluffa eller åka runt med ryggsäck har jag aldrig förstått tjusningen med. Att befinna sig i den där jobbiga fasen – på resa – hela semestern??! Fy! Jag vill gärna ta mig fram till målet så fort som möjligt. Väl där utforskar jag gärna omgivningarna noggrant, men ge mig ut på resa igen till en ny plats, nej, helst inte :-) Min vinterresa innehåller tre resdagar: Stockholm–Teneriffa, Teneriffa–La Gomera och La Gomera–Stockholm. Däremellan tänker jag resa så lite som möjligt.

Gillar du att resa? Eller gillar du mer att vara på andra platser? Eller trivs du kanske bäst när du får vara kvar hemma?

2 kommentarer

  1. Jag är en av dem som tycker om att planera, jämföra olika hotell och priser med mera tills jag är nöjd. Sedan kan jag hålla med om att det kan vara jobbigt att ta sig till destinationen, men det beror till en stor del på att jag är flygfobiker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This