En ledig dag i Puerto de la Cruz

Jo, det blev faktiskt en ledig dag i dag. Klarblå himmel och strålande sol hela dagen. Men det är inte så varmt, vad kan det vara, knappt tjugo grader kanske?

Jag inledde med att sova länge. Oj, vad jag behövde det! Sedan blev det en alldeles ljuvlig joggingtur med havsutsikt. Bland annat joggade jag genom ett bananplantage. Jag hade lätt kunnat sträcka handen över staketet och palla en banan. Jag avstod dock.

Frukost på balkongen – som är i norrläge. När jag sitter där har jag både långbyxor och långärmat på mig.

Puerto de la Cruz

Så här ser det ut när jag tittar ner från balkongen.

Därefter tillbringade jag ett par timmar i en solstol tillsammans med Håkan Nesser. Så skönt att bara slappa i solen!

Jag tog en tur på stan. Puerto de la Cruz är en mysig liten stad – eller by kanske. Visserligen kryllar det av turister, men det är ändå en bra stämning. Jag strosade runt en stund i botaniska trädgården. Att titta på växter är ett inte alls dumt sätt att vara här och nu.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Dagens uppdrag var att hitta en supermercado på närmare håll än den där jag handlade i går, och särskilt en som ligger på samma höjdnivå som mitt hotell. För Puerto har gott om nivåskillnader. Jag planerade att köpa en dunk med vatten och hade ingen lust att släpa den upp för de sju miljarder trappstegen som jag bar mina matkassar upp för i går. Uppdraget lyckades. Den här affären var nästan ännu bättre än den där jag handlade i går. Här finns verkligen allt. Vad sägs om det här till exempel ;-)

sill

Jag handlade dock ingen sill. Däremot var jag ute efter en ny variant av den kanariska getosten. Den här gången tänkte jag mig en som man kan använda i matlagning, ungefär som parmesan – eller pecorino som är den ost av den typen som jag oftast använder till vardags. När jag kom hem satte jag tänderna i sagda ost. Det blir nog inget kvar till matlagningen.

Jag hade i tankarna att jag kanske skulle jobba lite framåt kvällen ändå. Men nej, jag struntar i det och ägnar mig åt den där getosten i stället. I morgon tar jag tag i jobbet igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This