Vad kostar det att tillbringa vintern i värmen?

Jag fick en fråga här i kommentarerna om ekonomin för mitt vinter i värmen-projekt. Jag har inte räknat ut exakt men det gick på ungefär 23 000 kronor för boende och resa. Då var jag alltså borta i sju veckor. Hade jag kunnat hyra ut min lägenhet med den dyra hyran så hade jag fått tillbaka större delen av det. Men det funkade inte. Hyresvärden vill ha tre månader på sig att behandla en ansökan om andrahandsuthyrning. Jag måste alltså tre månader i förväg skicka in en ansökan inklusive ett hyreskontrakt som andrahandshyresgästen ska ha skrivit på. Eeehhh … tre månader i förväg hade jag varken bokat resa eller boende och visste inte vart jag skulle åka, när jag skulle åka eller hur länge jag skulle vara borta. Så jag fick snällt betala dubbla hyror. Men jag är inte bitter över det, nähäe då :-P

Jag tror absolut att det går att hitta en billigare lägenhet i Valle Gran Rey. Men frågan är om det då blir en som jag gillar lika mycket?

Som jag har nämnt tidigare ser jag alltid till att komma iväg till något varmt ställe över jul och nyår, eftersom jag har lika svårt för julen som jag har för den svenska vintern. Och det är då det är som dyrast att resa och bo, för då åker alla andra också. Jag jämför därför den här vistelsen med att åka på en tvåveckors charterresa till Thailand, vilket jag gjorde året innan. Det gick på runt 17 000. Det känns som om jag fick betydligt mer för pengarna på det här sättet.

Matkostnaderna är inte inräknade i det här, eftersom jag la ungefär lika mycket pengar på mat som jag gör hemma. Jag åt lite billigare till vardags, men under de två veckor som jag hade semester så blev maten dyrare, eftersom jag åt mer på restaurang än vad jag gör annars. Sammanlagt gick det på ett ut. Räkningarna hemma var samma som vanligt – jag sparade väl någon hundring på elräkningen bara.

Den försämrade arbetsdisciplinen som klimatet och naturen gav förlorade jag inte direkt några pengar på; jag var ändå tvungen att leverera jobben som jag hade lovat att leverera. Däremot ledde det till att jag fick jobba en hel del kvällar, att jag offrade ett par skrivardagar och möjligtvis att jag jobbade på helgen vid något tillfälle också.

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This