Semester!

Äntligen är det dags för semester. Som jag har förtjänat den! Jag jobbar förhoppningsvis sista dagen idag, lördag. Eller så är det några saker på att göra-listan som jag inte hinner klart i dag. I så fall blir det några timmars jobb i morgon också. Men det är nära nu!

I vanliga fall är jag bra på att hålla helgerna fria från jobb, men på sistone har det gått riktigt uselt. Den där långa att göra-listan som jag alltid har kan jag oftast bara ignorera och tänka att det jag inte hinner med den här veckan tar jag nästa vecka. Men när semestern närmade sig så kunde jag inte ignorera den längre.

Sommaren är för mig den tiden då jag sätter upp mål för det närmaste året, funderar över strategier, drar slutsatser och bestämmer mig för vart jag är på väg nu. Att då komma tillbaka till förra årets att göra-lista efter semestern skulle inte kännas bra. Alltså behövde jag beta av den. Och eftersom jag inte hann det på vardagarna så fick jag ta helgerna.

I grunden finns så klart ett annat problem: jag vill göra mer saker än jag har tid till och därför innehåller att göra-listan mer saker än jag rimligtvis hinner med. Och då blir det så här. En fråga är hur jag ska undvika att få sådana här perioder under året. En annan fråga är om det är okej att ha sådana här perioder och sedan vila ut på semestern och till hösten återgå till den normala tillvaron med lediga helger. Det och lite till ska jag fundera på under sommaren. Men först ska jag ägna några veckor åt att gå ner i varv och stanna där :-)

Bloggen då? Hmm … jag gillar att inte vara så uppkopplad under semestern. Men något inlägg i veckan i snitt skulle jag tro att det blir ändå. Och det är väl ungefär vad jag har lyckats prestera på sistone, så allt blir som vanligt här alltså ;-) Hoppas att ni också har det skönt och ledigt under sommaren!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This