Jag drömde om Akrobaten i natt

I natt drömde jag att jag hade skickat Akrobaten till ett förlag igen. Nu satt förlagets redaktion och läste manuset medan jag, och ett antal vänner och bekanta och annat löst folk, stod utanför förlagets hus och väntade. Efter en stund kom förlagspersonalen ut och sa att nu hade de läst första delen och den ville de inte ge ut. De skulle återkomma om resten. Lite senare kom de ut och sa att de inte ville ge ut den andra delen heller. Ytterligare ett par timmar senare fick jag ett positivt besked: förlaget hade läst den tredje delen av Akrobaten och den ville de gärna ge ut. Hurra! För den fjärde och femte delen fick jag så småningom samma besked som för de första två: förlaget ville inte ge ut dem.

Jag och den övriga folkmassan gick därifrån, och jag fick frågan från någon om det kändes bra att jobba med det här förlaget och jag sa att nej, magkänslan sa nej, jag skulle nog inte samarbeta med det här förlaget.

Akrobaten är ju en roman, och det finns inga tydliga avsnitt som gör att man skulle kunna välja att bara ge ut delar av romanen. Dessutom är det en kort roman – jag räknar med att den blir knappt 200 sidor. Så hur ska jag tolka det här? Jag känner mig splittrad över att jag aldrig hinner ägna tillräckligt med tid åt Akrobaten/författandet? Det är rätt beslut att ge ut Akrobaten på helt egen hand? Hur skulle du ha tolkat min dröm?

2 kommentarer

  1. Jag skulle ha tolkat det som att du gör rätt som ger ut Akrobaten själv. Din magkänsla i drömmen var ju att du inte skulle samarbeta med förlaget och drömmen tyder också på att du är rädd att ett förlag skulle splittra och göra om din roman till något som den inte är, en befogad rädsla eftersom det ibland är så det går till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This