Dålig kombo: frustrerad och utarbetad

Just nu är jag en ganska trist kombination av utarbetad och frustrerad.

Utarbetad känner jag mig för att jag har jobbat som en tok hela våren. De senaste veckorna har jag haft knökfullt med uppdrag – roliga och bra uppdrag, så jag borde inte klaga. Men nu gör jag det i alla fall, för det är min blogg. Ha! ;-) Jag har jobbat sent varje kväll den här veckan och dessutom jobbat i dag, fast det är lördag. Och tidigare under våren jobbade jag mycket för att jag parallellt med det vanliga jobbet slet med att ge ut den där boken ni vet. Och för att jag har en förmåga att jobba ännu mer när jag inte har fullt med jobb – arbetsuppgiften att dra in nya uppdrag tar liksom aldrig slut.

För att råda bot på utarbetandet har jag två planer:

 1. Vara tokledig i fyra dagar under påskhelgen. Om en knapp vecka alltså. Ser sjukt mycket fram emot det!
 2. Vara mindre knökfullbokad efter påsk.

Och så frustrationen då. Jag är frustrerad över att det går så långsamt fram med författarjobbet för att jag bara är författare en dag i veckan. Generellt är jag ständigt lite frustrerad över det, och just nu är jag mer specifikt frustrerad över att Akrobaten fortfarande inte är ute. Och att jag till exempel borde klura på ett releasedatum och en releasefest och har jag budget till någon sådan alls och borde jag inte ha bjudit in till den för länge sedan om jag ska ha den på den här sidan sommarsemestrarna – de där releasefesterna som jag själv ska gå på i maj blev jag ju inbjuden till för flera månader sedan men jag hinner inte just nu. Ja, ni fattar. Och den här veckan hann jag inte ens med någon författarfredag, för jag gav bort fredagen åt ett annat jobb.

Jag har i alla fall fått tillbaka korrekturet från en av korrekturläsarna. Och så har jag själv läst korrektur, och även om man inte ser sina egna fel så hittade jag några rena korrekturfel och några skönhetsfel eller vad man ska kalla det. Härnäst på agendan (förhoppningsvis kan jag ta åtminstone delar av skärtorsdagen till att ha författarfredag) står att föra in mitt eget och korrekturläsarnas korrektur i en pdf (jag väntar på att få återkoppling från den andra korrekturläsaren också) och skicka det till formgivaren så att han får göra ändringarna. Därefter ska jag beställa en provbok från tryckeriet och om allt går som det ska så är nästa steg sedan att beställa det stora trycket.

Alltså det är ju nära nu. Jag borde sluta vara frustrerad och ta helg nu. Så får det bli!

2 tankar kring ”Dålig kombo: frustrerad och utarbetad

 1. Ethel

  Kan glädja dig med att jag har använt din lista på ord som gärna upprepas när jag nu redigerar mitt manus. Och jag har blivit chockad över hur mycket jag har repat upp de flesta av orden på listan. Tack för den! Obetalbar hjälp för mig. Dessutom har jag lagt in ordlistan på en FB-grupp som Ann Ljungberg har, Skrivkontakt, eftersom någon undrade. Jag talade om att det var din lista :-).

  Svara
  1. jennyforsberg Inläggsförfattare

   Å vad kul att du använde listan och hade nytta av den! Och att du sprider den vidare. Hoppas att det går bra med din redigering! :-)

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *