Nu är böckerna beställda

Den här veckan hade jag författarfredag på torsdagen. Det kändes mest som att jag satt och väntade på att UPS skulle leverera en ny provbok, men jag fick faktiskt en hel del annat gjort under tiden. Framåt kvällen kom provboken – och den var åt rätt håll den här gången! :-)

wpid-20140605_173718.jpg

För övrigt såg den också mycket bra ut. Och jag hade fått en ny inlagefil av formgivaren med de sista korrfelen ändrade, så jag la in min beställning på 600 böcker. Hurra! Jag har beställt trycket!

Nu har jag även betalat de 14 585,08 kronor som böckerna kostar. Det är ju långhelg, så jag misstänker att Booksfactory inte får in betalningen förrän framåt tisdag eller så. Och sedan är det bara att vänta på att jag får böckerna. Och bita lite på naglarna vid tanken på att det skulle kunna vara 600 böcker som är baklänges …

Om jag gör en glädjekalkyl så skulle jag kunna ha boken hos mig den 30 juni, men jag gissar att det tar några dagar till. Någon gång den veckan hoppas jag att jag får böckerna – det är min sista jobbvecka före semestern.

Det där med ”bara att vänta” som jag just skrev är inte sant förstås. Det är fortfarande mycket kvar att göra. Jag har skickat in avtalet till Bokrondellen – de som ser till att böckerna hamnar i internetbokhandlarna – och det tar ett par veckor från att avtalet kommer in tills att jag kan registrera boken där. Och så planerar jag att skriva avtal med Förlagssystem för distribution. Det fungerar så att man skickar ett gäng böcker till dem och så säljer de dem vidare till f-pris till alla återförsäljare. När böckerna tar slut hos Förlagssystem så hör de av sig och ber mig skicka nya böcker. För den här tjänsten tar de 20 procent av f-priset. Varje månad gör de en avräkning, och så får jag fakturera för antalet sålda böcker minus de 20 procenten. Det känns som en stor procent, men för mig som försöker undvika att lägga ut för mycket pengar så känns det ändå bra att det aldrig blir någon utgift utan bara en minskad vinst för mig. De fördelar som jag ser med att anlita Förlagssystem är framför allt:

  • Jag behöver inte gå till posten för varje bok som jag säljer.
  • Om jag har förstått det rätt så är det en hel del återförsäljare som bara säljer böcker som finns hos Förlagssystem, vilket gör att det känns viktigt att finnas där.

Har jag förresten visat hur boken ser ut? Så här:

wpid-20140528_145844.jpg

Det är nära nu ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *