Jag är tillbaka

Nej då, jag har inte slutat blogga, även om det är lätt att tro det med tanke på aktiviteten här på sistone. Jag har haft semester.

Å, vad skönt det var med ledighet! Jag har varit betydligt mer nerkopplad än vad jag är till vardags. För att inte tala om hur mycket mer avkopplad jag har varit. Några enstaka blogginlägg brukar det annars bli under sommarsemestern, men i år tog jag ledigt helt även från bloggen.

För många författare är sommaren den tid när de skriver mest. Det är ju inte så vanligt att man kan försörja sig som författare, utan de flesta av oss har andra jobb. Och då kan sommaren vara ett bra tillfälle att få ostörd skrivtid. Jag är verkligen imponerad av dem som har suttit framför datorn under sommarens värmebölja.

Själv skulle jag aldrig orka skriva på sommaren. Jag har försökt lite grann tidigare, men det resulterar bara i att jag kommer tillbaka från semestern utan att vara tillräckligt utvilad. Det har alltid varit viktigt för mig att få ordentligt med ledighet på sommaren, och under de år jag var anställd (jo, jag har faktiskt varit det; kan det ha blivit två somrar kanske?) så var det ett problem för mig att jag hade så få semesterveckor att fördela under hela året. Så sedan jag startade eget för tolv år sedan har lång sommarsemester haft högsta prioritet. Och det känns nästan ännu viktigare nu – kanske ökar behovet av återhämtning med åldern?

Så vad har jag gjort i sommar eftersom jag uppenbarligen inte har bloggat, jobbat eller skrivit?

  • påtat på min odlingslott – den är en ny bekantskap för i år och just nu är det skördetider. Jag fullständigt drunknar i mangold, persilja och gigantiska zucchinis. Underbart!
  • varit ute i Stockholms skärgård
  • läst en hög med böcker (låt mig återkomma till det i ett annat blogginlägg)
  • varit på yogafestival på Ängsbacka – ett helt fantastiskt ställe som jag definitivt vill återvända till nästa sommar
  • lyssnat på sommar i P1 (Det brukar jag ju alltid blogga en massa om; det är ingen ordning nu. Jag lovar att återkomma och berätta vilka program jag gillade bäst.)
  • plockat blåbär
  • tillbringat en vecka i ett hyrt hus på Västkusten med värsta utsikten över vattnet
  • yogat massor – bland annat flera sköna utomhuspass på stranden, gräsmattan eller terrassen.

Den här veckan hade jag egentligen planerat som en semestervecka, men jag hade även en del att ta tag i med Akrobaten, så jag tänkte mig en semestervecka med jobbinslag. Men jag behärskar liksom inte konsten att bara jobba lite. Det är av eller på som gäller. Har jag väl tittat på att-göra-listan och insett hur mycket jag har att göra så är det kört. Så det blev en arbetsvecka, åtminstone måndag till torsdag. Nu har jag tre dagars helg och sedan drar jobbet igång på riktigt.

Mina författarfredagar under hösten kommer jag framför allt att ägna åt sälj, marknadsföring och PR för Akrobaten, och det är bland annat det jag har tjuvstartat med den här veckan. Om allt går som det ska kommer jag att synas i två lokala tidningar inom den närmaste månaden eller så.

Från och med på tisdag finns Akrobaten (förhoppningsvis) att köpa hos internetbokhandlarna. Det är nära nu ;-) Du kan också beställa boken direkt hos mig om du vill. Skicka bara ett mejl till mig på jenny snabel-a iklartext punkt se med din adress. Om du vill ha boken signerad så berätta det också i mejlet.

Och du som har en bokblogg eller vill skriva om Akrobaten någon annanstans får gärna ett recensionsexemplar. Mejla på samma adress som ovan.

Nu ska jag gå ut och njuta av min sista semesterfredag! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *