Manusbearbetning i den bohuslänska skärgården

Jag sitter på ett tåg på väg mot västkusten för att träffa tsunamiromanens redaktör. Hon har alltså läst och brottats med manuset och nu ska hon dela med sig av vad hon har kommit fram till. Vi ska ägna ett par dagar åt att diskutera manuset, och det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det.

Det är alltid suveränt nyttigt att få återkoppling på ett manus. Både för att manuset blir bättre av det och för att jag själv utvecklas som författare. Samtidigt så kommer jag förstås att få en hel del kritik och det kommer att dyka upp saker som känns svåra och jobbiga att omarbeta. Men vatusan, jag har ju gjort det här förr. Det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Manusarbetet de närmaste dagarna kommer att ske i redaktören Ingalills skrivarstuga i den bohuslänska skärgården. Jag hoppas att jag får tid att njuta av naturen också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *