Utdrag ur Akrobaten: någons mardrömsjobb

Jag såg Leila gå in genom grinden på Hästängens dagis. Hur kunde någon vilja jobba på dagis? Det stod överst på min lista med mardrömsjobb. Tänk att snyta snoriga ungar hela dagarna. Och att göra det frivilligt – det var ett straff! Kunde man inte införa det som en typ av straff? Samhällstjänst på dagis, i stället för att sitta i fängelse. Ingen skulle begå några brott. Jag skulle hellre sitta inlåst i några månader än snyta ungar. Undrar om man fick välja? Dåligt betalt var det också, och noll utvecklingsmöjligheter. Har man lärt sig hur man snyter en ungjävel så är man liksom fullärd.

20140731_141737

Det här är ett utdrag ur min roman Akrobaten, som du till exempel hittar här:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *